6 Απρ 2016

Οι 3 πιο συχνές ασφαλιστικές απάτες

Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν πολλά είδη απάτης. Την ασφαλιστική εταιρία μπορεί να προσπαθήσουν να την εξαπατήσουν τα συνεργεία, οι ασφαλισμένοι ακόμη και οι συνεργάτες κάποιες φορές.

Η Hellas Direct κατέγραψε τις 3 πιο συχνές απάτες που γίνονται (ή προσπαθούν να γίνουν) από τους ασφαλισμένους προς την εταιρία.
  • Θραύση Κρυστάλλων: Είναι ίσως η πιο συνηθισμένη απάτη. Ένα κρύσταλλο το οποίο είχε σπάσει πριν την έναρξη του ασφαλιστηρίου δηλώνεται στην ασφαλιστική μετά την ενεργοποίηση του συμβολαίου ώστε να πληρώσει η εταιρία την επισκευή ή την αντικατάσταση.
  • Ολική Κλοπή: Ο ασφαλισμένος έχει εξαφανίσει το αυτοκίνητό του και το δηλώνει στην ασφαλιστική εταιρία προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα της αποζημίωσης.
  • Δήλωση Εξυπηρέτησης: Συνήθως γίνεται μεταξύ φίλων. Προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιος ένα φίλο του, κάνει δήλωση στην εταιρία ότι προκάλεσε ζημιά στο όχημα του δεύτερου και ότι θα ήθελε η εταιρία να του φτιάξει το αυτοκίνητο. Το ίδιο συμβαίνει είτε μιλάμε για μηχανάκια είτε μιλάμε για άλλα οχήματα. Ο ιδιοκτήτης από ένα μηχανάκι το οποίο μπορεί να έπεσε μόνο του βάζει ένα φίλο του να του κάνει θετική δήλωση προκειμένου να επισκευάσει το δίκυκλό του.
Πόσο εύκολο είναι να γίνει αντιληπτή μία τέτοια απάτη;

Αρκετά εύκολο!

Ένας έμπειρος πραγματογνώμονας μπορεί να καταλάβει από που προέρχεται μία ζημιά. Μπορεί επίσης να δει αν τα 2 οχήματα έχουν εμπλακεί στο ίδιο ατύχημα ή αν πρόκειται για δήλωση εξυπηρέτησης. Όπως επίσης είναι πολύ εύκολο να φανούν ποιες ζημιές προέρχονται από παλιά σύγκρουση του αυτοκινήτου. Συνεπώς είναι άσκοπο να προσπαθήσει κάποιος να μπει σε αυτή τη διαδικασία εφόσον οι πιθανότητες να φανεί ότι είναι ψευδή η δήλωση είναι πολλές και όχι μόνο δε θα προχωρήσει η αποζημίωση αλλά ενδέχεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του και η εταιρία.

Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που κάποιος δηλώσει την κλοπή του αυτοκινήτου του προκειμένου να λάβει το ποσό της αποζημίωσης. Η εταιρία έχει κάθε δικαίωμα έως ότου αποζημιώσει να πραγματοποιήσει έρευνα για το αυτοκίνητο. Και σε αυτήν την περίπτωση φυσικά ο ιδιοκτήτης δε θα αποζημιωθεί.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση ένας προασφαλιστικός έλεγχος καταγράφει όλες τις ζημιές του αυτοκινήτου πριν ακόμα ξεκινήσει το ασφαλιστήριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου