30 Σεπ 2015

Εγκύκλιος Τράπεζας της Ελλάδος για ασφάλιση κατοικίας με στεγαστικό δάνειο

Αν έχετε πάρει στεγαστικό δάνειο για την αγορά σπιτιού, θα έχετε σίγουρα ενημερωθεί από την τράπεζα για την υποχρέωσή σας να το ασφαλίσετε.

Ωστόσο, ίσως να μην σας έχει ενημερώσει κανείς πως δεν είσαστε υποχρεωμένοι να το ασφαλίσετε μέσω της τράπεζας, αλλά αντίθετα μέσω όποιου ασφαλιστικού συμβούλου 
εσείς εμπιστεύεστε και σε όποια ασφαλιστική επιλέξετε και επιθυμείτε, αρκεί βέβαια να καλύπτονται οι όροι ασφάλισης που θέτει η τράπεζα, με τις καλύψεις που αναγράφονται στη δανειακή σας σύμβαση. 

Αυτό ορίζει η εγκύκλιος 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία κάθε πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να κάνει δεκτό το ασφαλιστήριο κατοικίας που θα προσκομίσει ο δανειολήπτης και θα περιλαμβάνει τις καλύψεις που απαιτούνται από τη δανειακή του σύμβαση.

Αν κάνετε μια έρευνα και ζητήσετε προσφορές ασφάλισης εκτός τραπέζης, η διαφορά στα ασφάλιστρα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σας εκπλήξει και να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό κάθε χρόνο από τα ασφάλιστρα που πληρώνατε μέχρι πρότινος.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο

1 σχόλιο:

  1. πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που προσφέρετε, εμένα με είχε ενημερώσει ευτυχώς η εταιρεία μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη συνολικά από την ενημέρωση και απο το πρόγραμμα κατοικίας που μου παρέχει η Ευρωπαϊκή Πίστη https://www.europaikipisti.gr/gr/online-asfaleia-spitiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή