3 Αυγ 2015

Οδηγός online ασφάλισης αυτοκινήτου - Αναλυτικά η διαδικασία, οι επιλογές και τι να προσέξεις!

Μια νέα υπηρεσία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ώστε να μας διευκολύνει και να μας εξοικονομήσει χρήματα, είναι η online ασφάλιση.

Ο Asfalistroulis έψαξε και συγκέντρωσε για εσένα όλες τις επιλογές και σε ενημερώνει για το πως γίνεται η όλη διαδικασία και τι να προσέξεις, ώστε να επιλέξεις το ιδανικό πακέτο ασφάλισης για το αυτοκίνητό σου.


Επιλογές Online Ασφάλισης
Τα δημοφιλέστερα και πιο αξιόπιστα sites που προσφέρουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών και online ασφάλισης αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας αλλά και επαγγελματικού οχήματος (φορτηγού ή ταξί) είναι τα εξής: 

AIG

Εμπιστευτείτε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας στην AIG, μια εταιρία με ηγετική θέση στη διεθνή αγορά Γενικών Ασφαλίσεων, με περισσότερους από 88 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες και περισσότερους από 500.000 ασφαλισμένους στην Ελλάδα.  


Allianz Direct
Η Allianz Direct είναι το κανάλι απευθείας πώλησης της Allianz Ελλάδος, που με τη σειρά της  αποτελεί μέλος του Allianz Group, ενός από τους κορυφαίους ομίλους παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με 83 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες. [ Online Προσφορά ασφάλισης! ]

Anytime.gr
Η Anytime είναι η 1η direct ασφάλιση στην Ελλάδα και παρέχεται την κορυφαία ασφαλιστική Εταιρία INTERAMERICAN, γνωστή για την αξιοπιστία και την  υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της. Αντιπροσωπεύει το νέο τρόπο ασφάλισης καθώς μπορείτε να αποκτήσετε το πρόγραμμα ασφάλισης που επιθυμείτε σε λιγότερο από 5 λεπτά. 


Asfalistra.gr
To asfalistra.gr είναι το No1 online ασφαλιστικό πρακτορείο στην Ελλάδα, που συνεργάζεται σχεδόν με το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών , δίνοντας την δυνατότητα να συγκρίνετε και να επιλέξετε την ασφάλιση που σας ταιριάζει.
           
                       
Hellas Direct
Ασφάλιση αυτοκινήτου από 30 έως 365 ημέρες, μόνο από την Hellas Direct! Ειδικεύεται στην ασφάλιση αυτοκινήτου, με πωλήσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και κρυφές χρεώσεις, online και τηλεφωνικώς. Επιλέξτε εσείς τη διάρκεια του συμβολαίου σας, με την ακρίβεια ημερών και ασφαλιστείτε εύκολα και γρήγορα. 
[ Online Προσφορά ασφάλισης! ]

         
Insurancemarket.gr 
Μειώστε το κόστος της ασφάλειας σας συγκρίνoντας εύκολα online ΟΛΗ την αγορά! Επιλέξτε εύκολα το καλύτερο deal της αγοράς για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, σπιτιού, σκάφους σας με την πιο εξελιγμένη μηχανή σύγκρισης από την μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο. Δωρεάν αποστολή στο σπίτι/γραφείο. Βραβείο GOLD 2014 e-volution award για ασφαλιστικές υπηρεσίες. 
[ Online Προσφορά ασφάλισης! ]                    

Mydirect.gr
Η myDirect Insurance αποτελεί τον πρωτοποριακό τρόπο απευθείας ασφάλισης, προσφέροντας online ασφαλιστικά προγράμματα αυτοκινήτου με πλούσιες καλύψεις και χαμηλά ασφάλιστρα




Διαδικασία Online Ασφάλισης
Ο τρόπος για να ασφαλιστείς online είναι ιδιαίτερα απλός. Οι παραπάνω ιστοσελίδες, σε καθοδηγούν βήμα βήμα να συμπληρώσεις ή να επιλέξεις από τις λίστες τα στοιχεία που χρειάζονται για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων. Στη συνέχεια, με βάση τα στοιχεία του προς ασφάλιση αυτοκινήτου και τα στοιχεία του οδηγού που έχεις συμπληρώσει, κάθε ιστοσελίδα υπολογίζει και σε ενημερώνει αναλυτικά ανά εταιρεία για το ασφάλιστρο και τι καλύψεις προσφέρει. Στη συνέχεια, επιλέγεις την προσφορά από την εταιρεία στην οποία θες να προχωρήσεις σε ασφάλιση, και ολοκληρώνεις τη διαδικασία.

Επιλογή Καλύψεων

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις καλύψεις που προσφέρει η κάθε ασφαλιστική, και σε εκείνες που ενδιαφέρει κάθε ιδιοκτήτη να έχει στο αυτοκίνητό του. Ειδικά στις περιπτώσεις που το ασφάλιστρο διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, συνήθως απουσιάζουν καλύψεις όπως οι υλικές ζημιές από ανασφάλιστο αυτοκίνητο, η νομική προστασία, η προστασία Bonus Malus κ.α. Επίσης, προσοχή χρειάζεται όταν αναγράφει ως όρο κάλυψης 'οδική βοήθεια ατυχήματος'. Σε καλύπτει μόνο σε περίπτωση ατυχήματος και όχι για μηχανική βλάβη (σε αυτές τις περιπτώσεις προσφέρεται ως έξτρα πακέτο κάλυψης με επιπλέον χρέωση). Σημαντική είναι και η κάλυψη Νομικής Προστασίας, καθώς αν υπάρξει ατύχημα που η άλλη πλευρά διαφωνεί, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα από την τσέπη σου για δικηγόρο και γενικότερα για ότι έχει να κάνει με νομικά έξοδα. Σύγκρινε τις προσφορές και επέλεξε το πακέτο που σου προσφέρει όλες τις καλύψεις που επιθυμείς στη πιο συμφέρουσα τιμή για εσένα. Στο σημείο αυτό, ορισμένοι πελάτες προκειμένου να αποφασίσουν προσθέτουν και την παράμετρο του κύρους της κάθε εταιρείας και της εμπιστοσύνης που έχουν σε αυτή.

Διάρκεια ασφάλισης
Η πιο συνηθισμένη επιλογή ασφάλισης είναι η εξάμηνη διάρκεια. Σημαντικό όφελος ωστόσο μπορεί να έχεις σε ετήσια διάρκεια καθώς αρκετές ασφαλιστικές δίνουν σημαντική επιπλέον έκπτωση, ενώ ορισμένες ασφαλιστικές προσφέρουν και την επιλογή της τρίμηνης διάρκειας στην οποία όμως συνήθως υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση (ενώ ακόμα πιο λίγες προσφέρουν και ασφαλιστήρια διάρκειας μόλις 1 μήνα).

Αξία οχήματος

Εξίσου σημαντικό είναι να αναπροσαρμόζεις την αξία του αυτοκινήτου ανά εξάμηνο ή στο χρόνο, ώστε να συμφωνεί με την τρέχουσα (εμπορική) αξία του στην αγορά. Οι περισσότερες ασφαλιστικές συμβουλεύονται συνήθως είτε το Eurotaxglass, είτε το Autotriti.gr, είτε το Car.gr και δέχονται την μέση αξία (τρέχουσα αξία στην αγορά) που αναγράφεται σε αυτά σε θέματα αποζημιώσεων.

Πληρωμή και εκτύπωση Ασφαλιστηρίου συμβολαίου
Το τελευταίο βήμα είναι να επιλέξεις τρόπο πληρωμής (με μετρητά, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μέσω internet banking κτλ), στη συνέχεια να πληρώσεις και ολοκληρώνοντας τη διαδικασία να τυπώσεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ή ορισμένες στο στέλνουν μέσω email ή courier).

Τι χρειάζεται να έχω στο αυτοκίνητο
Με την κατάργηση του ειδικού σήματος, το μόνο που χρειάζεται να έχεις στο αυτοκίνητο είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ή βεβαίωση ασφάλισης) που κάθε ασφαλιστική χορηγεί με την πληρωμή του ασφαλίστρου, με αναγραφόμενα τα στοιχεία του αυτοκινήτου και ημερομηνία διάρκειας σε ισχύ. Σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμα παραλάβει ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για διάστημα 5 ημερών μπορείς να κινηθείς με αντίγραφο αίτησης ασφάλισης ή ειδοποιητήριο πληρωμής, σε συνδυασμό με αποδεικτικό εξόφλησης των ασφαλίστρων.

Ανανέωση Ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη λήξη, ώστε να γίνει έγκαιρη ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σου, ειδικά όταν ενδεχομένως επιλέξεις να αναζητήσεις νέα ασφάλεια και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να καταλήξεις καθώς και να προγραμματίσεις την πληρωμή. Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι πότε λήγει το ασφαλιστήριό σου ή απλά θες να ελέγξεις αν είναι σε ισχύ, μπορείς να το ελέγξεις online. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με βάση το νέο νόμο περί ανασφάλιστων οχημάτων, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις για όλα τα οχήματα που δεν ανανεώνεται έγκαιρα η ασφάλισή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου