5 Οκτ 2017

Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας και για το 2018

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018, αποδεικνύοντας το Υπουργείο Οικονομικών για μια ακόμα χρονιά την ανεπάρκειά του στο να δώσει λύση και να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο και αναλογικό σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Αιτία της νέας αδυναμίας στο να υλοποιηθεί ένας κλιμακούμενος υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, είναι ο ισχυρισμός ότι οι σχεδιασμένες αλλαγές θα προκαλούσαν δημοσιονομικό κόστος για την κάλυψη του οποίου δεν υπάρχει "δημοσιονομικός χώρος".

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που την ίδια περίοδο αναμένεται να ισχύσει νέο σύστημα υπολογισμού τελών κυκλοφορίας με δικαιότερο υπολογισμό για τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και παλαιότερης ηλικίας ώστε να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει πινακίδες να τα επανακυκλοφορήσουν και τελικά ανακοινώνουν ότι συνεχίζει να ισχύει το ίδιο παλιό και καθαρά φοροληστρικό σύστημα.


Συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά να επικρατεί η εικόνα ανικανότητας όλων αυτών των μελών της "ειδικής επιτροπής" που επί μήνες μελετούν όλα τα πιθανά σενάρια νέου υπολογισμού των τελών (με αμοιβή κάποιες χιλιάδες ευρώ φυσικά) και στο τέλος το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακοινώσουν πως θα ισχύσει και για το νέο έτος το παλιό σύστημα υπολογισμού.
 

Η μοναδική αλλαγή που ενδέχεται να υλοποιηθεί, είναι να δοθεί έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα των πολυτέκνων. Αν τελικά ισχύσει η μείωση στα τέλη για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αυτή θα γίνει αυτόματα από το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του αρχείου των οχημάτων που έχουν καταχωρηθεί με μειωμένα τέλη ταξινόμησης που δικαιούνται οι πολύτεκνοι κατά την αγορά του οχήματος.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο taxisnet έως το τέλος Οκτωβρίου. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να συνδεθεί στο taxisnet με βάση την πινακίδα του οχήματος και το αφμ ιδιοκτήτη, να βρει το ειδοποιητήριο με τον κωδικό πληρωμής και στη συνέχεια να επιλέξει τον τρόπο θα το πληρώσει. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει μέχρι 31/12/2017, είτε προσκομίζοντας εκτυπωμένο το ειδοποιητήριο στην τράπεζα ή το ταχυδρομείο,  είτε εναλλακτικά μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (το γνωστό web banking) ή από μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ATM).


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου