11 Αυγ 2016

Σοκάρει ο αριθμός θανατηφόρων τροχαίων στους άδειους δρόμους της Αττικής!

Είναι πραγματικά αδιανόητο σε μια περίοδο με άδειους δρόμους στην Αττική να σημειώνονται τόσα πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα με τραυματισμούς, ή ακόμα και θάνατο και σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. 

Είναι πραγματικά ασύλληπτο τον Ιούλιο να υπάρχουν 21 νεκροί από τροχαία που έγιναν αποκλειστικά και μόνο εντός της Αττικής! 

Και δυστυχώς συνεχίζουν να σημειώνονται σοβαρά τροχαία και τον Αύγουστο με την ίδια συχνότητα και απώλεια ανθρώπινων ζωών...

Την περασμένη Πέμπτη 4/8 το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα, με απολογισμό μία νεκρή κοπέλα 25 ετών και να τραυματιστούν άλλες δύο κοπέλες, μια 30 ετών σοβαρά ενώ μια άλλη 17χρονη πιο ελαφρά, 
οι οποίες περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πριάμου, στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας 18χρονος που οδηγούσε ένα Fiat Panta με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με ταχύτητα αρχικά πάνω σε μια πόρτα σπιτιού στο δεξί πεζοδρόμιο, στη συνέχεια έπεσε πάνω στη κολώνα που βρίσκεται η στάση του λεωφορείου παρασύροντας τις τρεις κοπέλες, και στη συνέχεια κατέληξε στο αριστερό πεζοδρόμιο πάνω σε μια μάντρα την οποία και γκρέμισε. Η απόσταση που έχει διανύσει το μαύρο Fiat Panda μέχρι να σταματήσει πάνω στη μάντρα, μαρτυράει και το γεγονός ότι πήγαινε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα για το συγκεκριμένο δρόμο.






Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.

Από ότι φαίνεται και στη φωτογραφία η στάση βρίσκεται σε σημείο με ελάχιστο πεζοδρόμιο, πράγμα που σημαίνει πως δυστυχώς οι κοπέλες δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα, έρχεται να συμβεί λίγες ημέρες μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό της πεζής υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αργυρούπολη, όταν και εκεί μικρής ηλικίας και εμπειρίας οδηγοί, κινούμενοι με υψηλή για κατοικημένη περιοχή ταχύτητα, έχασαν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους, ξύλωσαν ότι βρέθηκε μπροστά τους στο πεζοδρόμιο και μαζί παρέσυραν και την άτυχη γυναίκα.


H άτυχη αστυνομικός σύμφωνα με μαρτυρίες, μπήκε μπροστά από παιδιά που βρισκόντουσαν στο πεζοδρόμιο έξω από το δημοτικό κολυμβητήριο για να τα προστατεύσει, πράγμα που κατάφερε, με τραγικό όμως τέλος για την ίδια.

Την Πέμπτη 4/8 αργότερα το βράδυ, στη Λ.Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή σημειώθηκε άλλο τροχαίο πάλι με οδηγό άτομο κάτω των 20 ετών.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με αποτέλεσμα να εμβολίσει ένα Smart το οποίο οδηγούσε μια κοπέλα.



Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση υπήρξε μόνο ελαφρύς τραυματισμός και όχι κάτι πιο σοβαρό. 


Επίσης το ίδιο βράδυ, σε άλλο σημείο στα Βόρεια Προάστια, η εικόνα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο όταν αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.




Δυστυχώς σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. Το μικρό της ηλικίας, η απειρία, η έλλειψη προσοχής, η ακατάλληλη και υπερβολική ταχύτητα για κατοικημένη περιοχή, και στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν να την πληρώσουν άτομα που δεν έφταιγαν. Τι ελαφρυντικό να βρεις σε μια τέτοια περίπτωση και ειδικά όταν υπάρχει θανάσιμος τραυματισμός; Αναπληρώνονται οι ζωές που χάθηκαν;

Μέχρι σήμερα, αν και γενικά με έβρισκαν σύμφωνο τα όσα λέει ο Ιαβέρης, δεν συμφωνούσα ωστόσο με τους ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς που συχνά χρησιμοποιεί και τον ιδιαίτερα καυστικό τρόπο που τα λέει. Αλλά όταν βλέπεις η ιστορία να επαναλαμβάνεται σε σημείο... βλακείας, μ
ήπως τελικά ο Ιαβέρης έχει δίκιο που βρίζει και τα λέει τόσο ωμά και χοντρά; 

Είναι πραγματικά απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα και μάλιστα μέσα σε μια άδεια πόλη. Προσοχή στους δρόμους και ας είμαστε όλοι 100% συγκεντρωμένοι στην οδήγηση. Οι κίνδυνοι δεν πάνε διακοπές!

Asfalistroulis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου