25 Ιουλ 2016

Τι γίνεται αν κλείσει η ασφαλιστική που είχες ασφαλισμένο το όχημα;

Ένα ερώτημα που σίγουρα σας προβληματίζει, είναι τι συμβαίνει στην περίπτωση που κλείσει η ασφαλιστική που είσαστε ασφαλισμένοι.

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την Enterprise Insurance Company Plc, το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο και θα πρέπει πλέον όλοι να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή ασφαλιστικής εταιρίας, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν (λανθασμένα) με βάση το κριτήριο των πιο φθηνών ασφαλίστρων.

Ο σημαντικότερος λόγος να κλείσει μια ασφαλιστική στις μέρες μας είναι να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις Φερεγγυότητας και σε όσα ορίζει η οδηγία του Solvency II. Να μη μπορεί δηλαδή να είναι σε θέση να διασφαλίσει τους πελάτες της σε περίπτωση που τη χρειαστούν αλλά και να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε μη προγραμματισμένα έξοδα.


Τι συμβαίνει όμως σε μια τέτοια περίπτωση με όσους είναι ασφαλισμένοι σε μια ασφαλιστική που σταματάει τη λειτουργία της; 

Από τη στιγμή που για οποιονδήποτε λόγο γίνει ανάκληση της άδειας μίας ασφαλιστικής εταιρίας, οι ασφαλισμένοι της καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο μόνο για την Αστική Ευθύνη και μόνο για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειάς της.

Όσα οχήματα ήταν ασφαλισμένα στη συγκεκριμένη εταιρία, θα πρέπει να ασφαλιστούν σε νέα εταιρία μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Αν οι ιδιοκτήτες τους δεν ασφαλίσουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τα οχήματά τους, τότε αυτά θεωρούνται ανασφάλιστα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό το νέο ασφαλιστήριο να γίνεται το συντομότερο δυνατόν, καθώς το Επικουρικό για το διάστημα των 30 ημερών καλύπτει μόνο την Αστική Ευθύνη και δεν περιλαμβάνει προαιρετικές καλύψεις ώστε να καλύπτουν το όχημα από επιπλέον κινδύνους (π.χ. Κλοπή, Θραύση Κρυστάλλων κτλ) που ενδεχομένως είχε το όχημα στο προηγούμενο ασφαλιστήριο.


1 σχόλιο:

  1. τη λες βρε??και το κρατος που ειναι???οσο εχει πληρωσει ο καθενας να καμς καλυπτει...αλλιως τα λεφτα μας πισω...που το ειδατε γραμμενο εσεις αυτο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή