11 Μαΐ 2018

Τι αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος για την πτώχευση της ALPHA INSURANCE A/S


Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωση της ενημερώνει τους ασφαλισμένους για την εξέλιξη στο θέμα της ασφαλιστικής εταιρίας ALPHA INSURANCE A/S η οποία σύμφωνα με την εποπτική αρχή της Δανίας κήρυξε πτώχευση. Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν, η Alpha Insurance A/S είχε προχωρήσει σε αναστολή ανάληψης νέων εργασιών. Αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους στη συγκεκριμένη εταιρία την υποχρέωση να ασφαλίσουν το όχημα τους σε νέα εταιρία καθώς θα είναι πλέον ακάλυπτοι.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει:

Η εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet (Danish Financial Supervisory Authority), σε νεότερη ανακοίνωσή της σχετικά με την ασφαλιστική επιχείρηση ALPHA INSURANCE A/S, με έδρα στη Δανία, επισημαίνει ότι, οι ασφαλισμένοι της θα πρέπει να αναζητήσουν την κάλυψή τους σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση πριν από τις 5 Ιουνίου 2018.

Στην Ελλάδα, η ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ), με ειδικό αντιπρόσωπο την εταιρεία Eurostatus Ασφάλειες ΑΕ (τηλ. 216-4004100, fax 216- 4004198, e-mail: contact@eurostatus.gr).

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Finanstilsynet (στα αγγλικά).  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου