21 Μαρ 2018

Ασφάλισαν όχημα μετά από τροχαίο ατύχημα και συνελήφθησαν για απάτη!

Συνελήφθησαν δύο άτομα όταν μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης, προσπάθησαν να ξεγελάσουν αστυνομία και ασφαλιστική εταιρία.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, καθώς παρουσίασαν ψευδές γεγονός ως αληθινό, με σκοπό να βεβαιωθεί αναληθές περιστατικό σε δημόσιο έγγραφο προκειμένου να εξαπατηθεί Δημόσια Αρχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, στο περιστατικό εμπλέκονται ένας 34χρονος ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ένας 31χρονος ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης Ι.Χ.Φ. που οδηγούσε ο πρώτος. Το συγκεκριμένο όχημα κατά την ώρα του συμβάντος δεν εμφανιζόταν στο σύστημα να διαθέτει ασφαλιστική κάλυψη.

Ο υπαίτιος οδηγός σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως όλα δείχνουν, επιχείρησαν αμέσως μετά το ατύχημα να ασφαλίσουν το όχημα. Μέχρι να φτάσει όμως η τροχαία στο σημείο του συμβάντος, δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί το σύστημα και έτσι το όχημα εξακολουθούσε να εμφανίζεται ως ανασφάλιστο. 

Όταν κατέφθασαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου για να καταγράψουν το περιστατικό, διαπίστωσαν ότι το όχημα ήταν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και βεβαίωσαν την παράβαση όπως προβλέπει ο νόμος.

Στη συνέχεια οδηγός και ιδιοκτήτης υπέβαλλαν ένσταση κατά της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης Επιβολής Προστίμου για ανασφάλιστο όχημα, προσκομίζοντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο είχε εκδοθεί ηλεκτρονικά, σε μεταγενέστερο χρόνο από το χρόνο του εν λόγω ατυχήματος.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν και να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης σχετικής με τις ασφάλειες και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό προκειμένου να εξαπατηθεί Δημόσια Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου