8 Ιαν 2018

Online Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών: Πως θα βρεις αν ο ασφαλιστής είναι πιστοποιημένος

Διαθέσιμο online είναι πλέον το Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Μέσω του online μητρώου κάθε ασφαλισμένος μπορεί να διαπιστώσει αν ο ασφαλιστικός του σύμβουλος (ασφαλιστής) περιλαμβάνεται στη λίστα του Γενικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ως πιστοποιημένος επαγγελματίας και αν ασκεί νόμιμα το επάγγελμα.

Ο τρόπος που γίνεται ο έλεγχος είναι πολύ απλός, αρκεί να συμπληρώσετε είτε το ΑΦΜ, είτε το ΓΕΜΗ, είτε το ονοματεπώνυμο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην φόρμα αναζήτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://insuranceregistry.uhc.gr/Search

Διαδικασία Αναζήτησης Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή

Για την αναζήτηση ενός ενεργού ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, μπορείτε να συμπληρώσετε ένα από τα παρακείμενα πεδία.

Αν γνωρίζετε το «ΑΦΜ» ή τον «ΑΡΙΘΜΟ ΓΕΜΗ» του ασφαλιστή που αναζητείτε, πληκτρολογήστε τον, στο αντίστοιχο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ»

Αν δεν γνωρίζετε ένα από τα παραπάνω πεδία, μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο πεδίο «ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» την επωνυμία της εταιρείας ή το επώνυμο και το όνομα, αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση, του ασφαλιστή που αναζητείτε. Η αναζήτηση στο πεδίο “Επωνυμία – Ονοματεπώνυμο” γίνεται σ’ όλο το περιεχόμενο του πεδίου. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται την ακριβή επωνυμία της εταιρείας που αναζητείτε, όπως είναι καταχωρημένη στο μητρώο του οικείου Επιμελητηρίου, π.χ. αν η επωνυμία είναι γραμμένη με λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες.

Μόλις πληκτρολογείτε την επωνυμία – ονοματεπώνυμο, ενεργοποιείται το πεδίο “Επιμελητήριο”, οπότε με την επιλογή ενός Επιμελητηρίου μπορείτε να δείτε μόνο παρόμοιες επωνυμίες – ονοματεπώνυμα που ανήκουν στο Επιμελητήριο που επιλέξατε.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» θα εμφανιστεί μια λίστα ενεργών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τα στοιχεία: Επιμελητήριο που είναι καταχωρημένη η επιχείρηση, επωνυμία ή ονοματεπώνυμο, και πλήρη διεύθυνση του ασφαλιστή.

Στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιχείρηση που θέλετε και πατήστε το κουμπί «ΠΡΟΒΟΛΗ».

Ωστόσο, επειδή η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία είναι ακόμα σε πιλοτική λειτουργία για τον μήνα Ιανουάριο, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 4/1/2018, είναι πιθανό να παρουσιάζονται λάθη ή να μην εμφανίζονται κάποιοι διαμεσολαβητές.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου