14 Νοε 2017

INTERAMERICAN: Συμμετείχε στο Συνέδριο ΕΚΕ του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Ιδιαίτερη ήταν η φετινή συμμετοχή της INTERAMERICAN στο 15ο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, που οργανώθηκε στις 6 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Η εταιρεία, που υποστηρίζει σταθερά την ετήσια πρωτοβουλία του θεσμικού φορέα -από τις πλέον σημαντικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας- ήταν και φέτος χορηγός και είχε μια πρωτότυπη παρουσία στο marketplace του Συνεδρίου, φιλοξενώντας πωλήτρια του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αντί προβολής του εταιρικού έργου της για την υπευθυνότητα και βιώσιμη ανάπτυξη. H INTERAMERICAN επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να αναδείξει την ιδέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και τη διέξοδο απασχόλησης και ενεργοποίησης που παρέχει η ΜΚΟ «Διογένης» σε άνεργους-άπορους για ένα εισόδημα και τον βιοπορισμό τους, με την πώληση του περιοδικού.


Η εταιρεία έχει αναπτύξει πολυετή υποστηρικτική συνεργασία με τον «Διογένη» και ειδικότερα για τη «σχεδία», προσφέρει θέση πώλησης σε εναλλασσόμενους πωλητές κάθε μήνα στα γραφεία της, με την εθελοντική συνδρομή των εργαζομένων της.

Τα πρόγραμμα του Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την Ε.Κ.Ε., που είχε θεματικό τίτλο «Ιnclusive cities and engaged citizens», φιλοξένησε ως κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Βέρνης της Ελβετίας, Alec von Graffenried.

Κατά τους προλόγους, τονίστηκε εκ μέρους του Δικτύου CSR Hellas (Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος) και της Επιτροπής Ε.Κ.Ε. του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου (Πάκης Παπαδημητρίου, πρόεδρος) η σημασία της εφαρμογής του νέου πλαισίου αναφοράς των επιχειρήσεων για τις μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες, της ευθύνης των επιχειρήσεων να ηγηθούν στη φιλόδοξη προσπάθεια υλοποίησης των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, που δεν αφορά τόσο σε αλλαγές επιχειρηματικής στρατηγικής όσο νοοτροπίας, καθώς και των νέων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιοτική εκπαίδευση και τη συνεργασία επιχειρήσεων και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Aναπτύχθηκαν, από τέσσερα πάνελ ομιλητών, θέματα για την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη συνδέοντας τους εταιρικούς στόχους με την κοινωνία, για την εκπαίδευση με έμφαση στη δημιουργία αξίας για το μέλλον, για την αστική καινοτομία και την υπέρβαση των εμποδίων προς ένα βιώσιμο τρόπο ζωής και ακόμη, για τους ενεργούς πολίτες και την ενδυνάμωσή τους μέσα στη σύγχρονη αστική πραγματικότητα, καθώς η «ενεργοποίηση του πολίτη αποτελεί βάση για μια ισορροπημένη κοινωνική ζωή» όπως τόνισε ο Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κατά την έναρξη του Συνεδρίου. Η εκδήλωση έκλεισε με μια ελληνοκεντρική ομιλία του ομότιμου καθηγητή κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Berkeley Καλιφόρνιας, Δρος Στέφανου Μίλλερ.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου