21 Σεπ 2017

Σχολικό μετέφερε νήπια χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς μπουλόνια και με φθαρμένα λάστιχα 6ετίας!

Οι έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία αποκάλυψε και την φετινή σχολική χρονιά αρκετές παραβάσεις. Σε μια όμως περίπτωση η κατάσταση σχολικού λεωφορείου μεταφοράς νηπίων (!) ξεπέρασε κάθε όριο, με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσουν. Το συγκεκριμένο σχολικό είχε τραγικές ελλείψεις, καθώς δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ, είχε φθαρμένα ελαστικά 6 ετίας και έλειπαν μπουλόνια από τροχό του οχήματος!

Αναλυτικότερα, την Δευτέρα 18-9-2017 αστυνομικοί του Β΄ Τ.Τ. Β/Α Αττικής προέβησαν στην ακινητοποίηση σχολικού λεωφορείου μεταφοράς νηπίων, διότι σε γενόμενο τροχονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε διέλθει από τον προβλεπόμενο περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.) και τα ελαστικά του ήταν φθαρμένα και παλαιότητας 6 ετών, ενώ περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των τροχών δεν έφερε όλες τις μηχανολογικές βίδες (μπουλόνια) στερέωσής του στον άξονα του οχήματος.

Στο πλαίσιο των ελέγχων σε σχολικά λεωφορεία, που πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κατά την πρώτη εβδομάδα της φετινής σχολικής περιόδου (11-9-2017 έως 15-9-2017), ελέγχθηκαν -1.179- λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά -53- παραβάσεις και ειδικότερα:
-14- για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου
- 3 - για φθαρμένα ελαστικά
- 15 - για μη χρήση ζωνών ασφαλείας
- 3 - για έλλειψη πυροσβεστήρα
- 1 - για στέρηση άδειας οδήγησης
-17- για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου