18 Σεπ 2017

INTERAMERICAN: Μέρισμα 10,5 εκατ. ευρώ στους Μετόχους

Η INTERAMERICAN ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της, για την χρήση του 2016, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Το σύνολο του μερίσματος ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ προ φόρου (0,082 ευρώ ανά μετοχή) και θα καταβάλλεται από τις 22 Σεπτεμβρίου και μετά. 

Η εταιρεία είχε κλείσει το 2016 με λειτουργικά κέρδη 21,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σχεδόν απόλυτος μέτοχος της INTERAMERICAN είναι ο ολλανδικός όμιλος ACHMEA, που διαθέτει ίδια κεφάλαια 9,9 δισ. ευρώ (31/6/2017) και αναπτύσσει χρηματοοικονομικές-ασφαλιστικές δραστηριότητες στις Κάτω Χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σλοβακία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία.

«Έχουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση να αποδίδουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέρισμα στους μετόχους μας, επιβεβαιώνοντας με την κερδοφορία -παρά τις δύσκολες συνθήκες- την πορεία βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας. Σταθερός στόχος μας είναι να παράγουμε αξία για τους μετόχους, σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλουν την εταιρεία και της υποστήριξης που μάς παρέχουν. Θέλουμε να εμπνέουμε στους μετόχους μας το αίσθημα της ουσιαστικής και αποτελεσματικής εστίασης στον πελάτη και της ικανότητας να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε, δημιουργώντας αξία ευρύτερα για το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN.

Η INTERAMERICAN, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου που πρόσφατα δημοσιοποίησε, συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία κερδοφορίας και κατά το 2017 με κέρδη προ φόρων 15,5 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 10,1 εκατ., επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλή κεφαλαιοποίηση (212,5 εκατ. ευρώ) που αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Η φερεγγυότητα της INTERAMERICAN κατά Solvency ΙΙ ανέρχεται στο 202% για την εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, στο 169% για την εταιρεία Ζωής και στο 136% για την εταιρεία Βοήθειας, βελτιωμένη σε σχέση με το 2016.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου