2 Απρ 2017

Τροχαίο Survivor: Τους μετέφεραν σαν... πρόβατα, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας! [photos+Video]

Το τροχαίο που συνέβη πριν λίγες ημέρες στον Άγιο Δομίνικο με παίκτες από την ομάδα των Μαχητών, σόκαρε αρκετούς φανατικούς (και μη) του Survivor και έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Εκείνο όμως που κανείς δεν στάθηκε μέχρι τώρα, είναι η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας και η χωρίς καμία ασφάλεια μεταφορά των παικτών στην καρότσα ενός φορτηγού.


Ίσως αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους που το κανάλι δεν έδειξε κανένα πλάνο από το σημείο του τροχαίου ατυχήματος.


Η είδηση του τροχαίου που συνέβη στον Άγιο Δομίνικο με αποτέλεσμα τον αρκετά σοβαρό τραυματισμό δύο παικτών από την ομάδα των Μαχητών, έσκασε σαν βόμβα.

Ο Σάκης Τανιμανίδης στο επεισόδιο που ακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε τι ακριβώς συνέβη και έπειτα οι Μαχητές αποκάλυψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το σκηνικό…

Η ευθύνη ωστόσο που βαραίνει την παραγωγή και όλους τους υπεύθυνους του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη. Ίσως αυτό να δικαιολογεί και την ενοχική στάση τους στην συνέχεια.

Φωτογραφίες από το σημείο που έγινε η μετωπική:





Όπως και να το δει κάποιος, είναι από απαράδεκτο έως και εγκληματικό το γεγονός ότι η παραγωγή μεταφέρει όλο αυτό το διάστημα τους παίκτες στην καρότσα ενός φορτηγού με μια μεταλλική κατασκευή-κλωβό, χωρίς καν να είναι τοποθετημένο αφρώδες υλικό στα μεταλλικά μέρη, με την προστασία να είναι... ανύπαρκτη!




Στις φωτογραφίες  γίνεται άμεσα αντιληπτή η παντελής απουσία μέτρων ασφαλείας, καθώς στην συγκεκριμένη καρότσα αρκεί μόνο να γίνει ένα φρενάρισμα πανικού ή ένας απότομος ελιγμός και τα άτομα που βρίσκονται μέσα θα κοπανηθούν μεταξύ τους και πάνω στα σίδερα σαν σακιά. Για να μη μιλήσουμε για τα πιο ακραία παραδείγματα του τρακαρίσματος (όπως και έγινε) ή του ντελαπαρίσματος και τι συνέπειες μπορεί να είχε.

Είναι βέβαιο ότι εάν η μεταφορά των παικτών γινόταν με κανονικό βανάκι (κλούβα) και κανονικά καθίσματα ή με mini-bus, και εφόσον φορούσαν όλοι ζώνες, στο τροχαίο αυτό δεν θα είχε κανείς τους την παραμικρή γρατζουνιά!  


Όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο οι παίκτες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπως πήγαιναν προς το αεροδρόμιο, μεταφέρθηκαν με Vip Vans (χωρίς ωστόσο να φοράνε ζώνες ασφαλείας), όπου στο κάθε ένα επέβαινε μόνο ένας παίκτης! Παρατηρήστε τώρα στο άλλο άκρο πως "τσιγκουνεύτηκαν" σε ένα νησί με αρκετούς κινδύνους να εξασφαλίσουν 2 βαν ή ένα mini bus για κάθε ομάδα να τους μεταφέρει με ασφάλεια.




Στο "βανάκι" που συνέβη το τροχαίο επέβαιναν οι παίκτες των Μαχητών, εκτός από δύο, τον Πάνο και τον Κώστα που είχαν επιβιβαστεί σε άλλο αυτοκίνητο προκειμένου να πάνε στο νοσοκομείο για να φροντίσουν τραύματά τους που είχαν από τα αγωνίσματα.

Οι παίκτες που επέβαιναν στο φορτηγό στην πλειοψηφία τους τραυματίστηκαν ελαφρά, καθώς σχεδόν όλοι τους είχαν μώλωπες και είχαν τρανταχτεί, ενώ πιο σοβαροί ήταν οι τραυματισμοί της Ειρήνης Κολιδά που έσπασε δύο πλευρά και του Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη ο οποίος τραυματίστηκε στην κλείδα και στα πλευρά.

Εκείνο που θα πρέπει να συγκρατήσουμε από αυτό το τροχαίο, είναι ότι μπορεί να βρίσκονται σε ένα νησί χωρίς μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων, να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι, αλλά οι κίνδυνοι ούτε είναι παιχνίδι ούτε πάνε διακοπές, αλλά αντίθετα εξακολουθούν να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή. 

Κάτι άλλωστε που θα πρέπει να έχουμε υπόψη και για τα δικά μας νησιά την καλοκαιρινή περίοδο που πλησιάζει...!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου