11 Απρ 2017

Οι 7 πιο αυστηρές ποινές για υπέρβαση ορίου ταχύτητας στην Ευρώπη!

Ποιες είναι οι πιο ακραίες παραβιάσεις ταχύτητας, που έχουν πιάσει τα ραντάρ στους ευρωπαϊκούς δρόμους και πώς τιμωρήθηκαν οι ασυνείδητοι οδηγοί;

Οι διαδικτυακές πύλες ''HomeToGo'' και ''HappyCar'' διερεύνησαν και ανακάλυψαν τις πιο ακραίες περιπτώσεις παραβίασης των ορίων ταχύτητας ή τουλάχιστον αυτές, οι οποίες καταγράφηκαν από ραντάρ της Αστυνομίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων τιμωρήθηκαν με υψηλά πρόστιμα, ενώ μερικοί από αυτούς κατέληξαν στη φυλακή.

Πάντως στις έξι από τις επτά περιπτώσεις κάθονταν οι ασυνείδητοι οδηγοί στο τιμόνι σπορ μοντέλων με κινητήρες υψηλής απόδοσης, που παρασύρουν πιο εύκολα στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας. Δείτε το Top 7 των χειρότερων παραβάσεων ταχύτητας, όπως προκύπτουν από την έρευνα, αν και είναι βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, όμως μόνον ελάχιστα από αυτά καταγράφονται επίσημα από την αστυνομία.


1. Ελβετία, Βentley Continental GT, ταχύτητα 324 χλμ./ώρα

Το χλιδάτο μοντέλο οδηγούσε ένας 28χρονος κάτοικος της Γενεύης στον ελβετικό αυτοκινητόδρομο Α1 με όριο ταχύτητας τα 120 χλμ.ώρα. Την ώρα της οδήγησης τραβούσε τον εαυτό του βίντεο, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε, ότι δεν καθόταν ο ίδιος στο τιμόνι.

Ποινή: 1.865 ευρώ πρόστιμο και έξι μήνες φυλάκιση.

2. Ιταλία, Porsche Carrera, 311 χλμ./ώρα

Οδηγός του γερμανικού σπορ μοντέλου ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής τηλεφωνικής εταιρείας Telecom Italia, που υποστήριξε ότι παρασύρθηκε και πάτησε περισσότερο γκάζι δοκιμάζοντας τη νέα Porsche του. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Carpignano Sesia, όπου επιτρέπονταν ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα.

Ποινή: 357 ευρώ πρόστιμο και 10 βαθμοί ποινή στο ιταλικό Point System (μάλλον φτηνά τη γλίτωσε)

3. Γαλλία, Audi RS4, 310 χλμ./ώρα

Ένας τριαντάχρονος Γάλλος συμμετείχε σε παράνομη κόντρα στην περιοχή της Niort και παράλληλα τραβούσε βίντεο του εαυτού του. Ο επικίνδυνος οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα 310 χλμ./ώρα, ενώ το όριο ήταν σε εκείνο το σημείο 110 χλμ./ώρα, δηλαδή βρισκόταν 200 χλμ./ώρα πάνω από αυτό!

Ποινή: Ένα χρόνο φυλάκιση.

4. Mεγάλη Βρετανία, Nissan GT-R, 309 χλμ./ώρα

Ένας Βρετανός πιάστηκε να οδηγεί με 309 χλμ./ώρα σε ζώνη με όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα. Για την παραβατική συμπεριφορά του θεωρήθηκε συνυπεύθυνη και η κόρη του, επειδή τον παρότρυνε να πατήσει περισσότερο το γκάζι και να πάει πιο γρήγορα.

Ποινή: Δέκα χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 28 μήνες φυλάκιση.

5. Πολωνία, Porsche Panamera, 300 χλμ./ώρα

Ένας Πολωνός οδηγούσε την Porsche του με 300 χλμ./ώρα νότια της Βαρσοβίας και ενώ το όριο ήταν 120 χλμ./ώρα. Μάλιστα απαθανατιζόταν και ο ίδιος σε βίντεο, που τραβούσε την ώρα της οδήγησης.

Ποινή: Αφαίρεση διπλώματος, 1.170 ευρώ πρόστιμο.

6. Ισπανία, Porsche Carrera, 297 χλμ./ώρα

Νότια της Μαδρίτης δοκίμαζε ένας 36χρονος Ισπανός μία Porsche Carrera, που ενδιαφερόταν να την αγοράσει και προφανώς του...έδωσε να καταλάβει. Το αυτοκίνητο δεν ήταν καν ασφαλισμένο και ο ίδιος δεν επιτρεπόταν κανονικά να το οδηγήσει λόγω ενός προβλήματος κινητικότητας, που αντιμετώπιζε.

Ποινή: Αφαίρεση διπλώματος για έναν χρόνο, 3.600 ευρώ πρόστιμο.

7. Γερμανία, Audi A3, 240 χλμ./ώρα

Νέος οδηγός πιάστηκε από τα ραντάρ στον αστικό αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου να κινείται με 240 χλμ./ώρα, αν και το όριο ταχύτητας σε εκείνο το σημείο ήταν μόνον 60 χλμ./ώρα.

Ποινή: Αφαίρεση διπλώματος, τέσσερις πόντοι στο Point System και 680 ευρώ πρόστιμο.

(Πηγή: Gazzetta.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου