8 Φεβ 2017

Απάτη ύψους 126.000 ευρώ σε βάρος υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων

Ιδιαίτερη προσοχή να μη δίνετε προκαταβολές χωρίς να δείτε το αυτοκίνητο συμβουλεύει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς διάφοροι επιτήδειοι συνεχίζουν να εξαπατούν υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, αποκομίζοντας σημαντικά ποσά. Άλλη μια τέτοια περίπτωση εξαπάτησης με συνολική λεία ύψους 126.000 ευρώ από προκαταβολές, κατάφερε να εξιχνιαστεί τις τελευταίες μέρες.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 3-2-2017 στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 31χρονος ημεδαπός, για απάτες σε βάρος πολιτών, υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων. Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω, στην ίδια υπόθεση είναι και ένας 26χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη από κοινού κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος με το πρόσχημα ότι τυγχάνει έμπορος αυτοκινήτων, με υψηλές γνωριμίες τόσο στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, όσο και στην εισαγωγή αυτοκινήτων από το εξωτερικό, έπειθε τα θύματά του ότι μπορεί να τους προμηθεύσει αυτοκίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές, είτε κατασχεμένα με τη διαδικασία του πλειστηριασμού, είτε προβαίνοντας σε εισαγωγή αυτοκινήτων.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 31χρονος κατά το τελευταίο δεκάμηνο εξαπάτησε με τον προαναφερόμενο τρόπο επτά (7) πολίτες, στις περιοχές της Ελευσίνας, του Χαϊδαρίου και της Κορίνθου, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -126.800- ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου