24 Ιαν 2017

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Έρχονται αλλαγές με νέα κριτήρια

Το τελευταίο τρίμηνο του 2016 πολλά ακούσαμε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 αλλά τελικά ήρθε η αφοπλιστική απάντηση της κυβέρνησης πως δεν… προλαβαίνει να κάνει αλλαγές και θα πληρώσουμε τα ίδια… Φέτος άρχισαν από νωρίς τα σενάρια οπότε μάλλον θα έχουμε αλλαγές.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται την δημιουργία ειδικής εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας για κάθε όχημα ξεχωριστά.

Αυτό θα επιτευχθεί με την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (το κόστος των τελών θα υπολογίζεται μέσα από διάφορες παραμέτρους όπως, κυβικά, αξία αυτοκινήτου, παλαιότητα, εκπομπές ρύπων).

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε σε σχετική συνέντευξη η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, λέγοντας μάλιστα πως έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία του νέου συστήματος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2018.

Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο είναι «να αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος».

Όσον αφορά στην αναλογική πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ανά μήνα, για όσους θέλουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες του οχήματός τους, δεν αποκλείει να ισχύσει και φέτος το σχετικό μέτρο. Πάντως, η Κα Παπανάτσιου διευκρίνισε πως δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου μια μόνιμη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα αναλογικής πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για όποιον επιθυμεί να κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του μερικούς μήνες το χρόνο.

(Πηγή: Autogreeknews.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου