10 Μαρ 2016

Πρόγραμμα της τροχαίας για να περιοριστούν οι επικίνδυνες παραβάσεις


Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων που αναπτύσσει στον τομέα της οδικής ασφάλειας, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποτροπής τροχαίων ατυχημάτων. Το πρόγραμμα βασίζεται στις επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις με σκοπό την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών των πολιτών.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι παραβάσεις όπως, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η μη χρήση παιδικών καθισμάτων, η μη χρήση κράνους, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η κυκλοφορία οχήματος που δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ο σχεδιασμός λέει πως από τις 15 Μαρτίου θα εξαπολυθούν άνθρωποι της τροχαίας σε όλους τους δρόμους με σκοπό την ενημέρωση των οδηγών για τις συγκεκριμένες παραβάσεις, αλλά και φυσικά τον έλεγχο των αυτοκινήτων αν τηρούν όλες τις προδιαγραφές που είναι απαραίτητες για να κινούνται. Για το λόγο αυτό αναμένεται να μπουν στη μάχη και συμβατικά αυτοκίνητα της τροχαίας συνετίζοντας τους παραβάτες.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά το πρόγραμμα θα είναι όντως για το συνετισμό των παραβατών, αλλά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και όχι για καθαρά εισπρακτικούς λόγους όπως γίνεται πάντα. Καλό θα είναι να προσέχουμε όλοι αποφεύγοντας τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για τη δική μας ασφάλεια και όχι να περιμένουμε την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει ελέγχους για να συνετιστούμε πληρώνοντας απλά ένα πρόστιμο. Καμία αξία δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

(Πηγή: Onlydriving.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου