7 Μαρ 2016

INTERAMERICAN: Λειτουργική υποστήριξη για το Άσυλο Ανιάτων από την Anytime

Μικρές λεπτομέρειες συχνά είναι καθοριστικές για την ποιότητα ζωής των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες, όπως π.χ. αυτών που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Στο Άσυλο Ανιάτων λειτουργούν δύο ανελκυστήρες ακατάλληλοι προς χρήση από ΑμεΑ και η Anytime, το δίκτυο των απευθείας πωλήσεων της INTERAMERICAN, επέλεξε να βελτιώσει κατασκευαστικά και να προσαρμόσει λειτουργικά τους ανελκυστήρες στις ανάγκες χρήσης των ατόμων που περιθάλπει το ίδρυμα.

Η εν λόγω πρωτοβουλία συνδέθηκε με μία καμπάνια επικοινωνίας στην οποία συμμετείχαν φίλοι της Anytime, στα κοινωνικά δίκτυα. Η καμπάνια ευαισθητοποίησε μεγάλο πλήθος επισκεπτών της σελίδας της Anytime στο facebook, με τις πληροφορίες για την αποστολή και το έργο του Ασύλου Aνιάτων.

Το Άσυλο Ανιάτων συμπληρώνει 123 χρόνια λειτουργίας -συστάθηκε το 1893- έχοντας προσφέρει σε χιλιάδες πάσχοντες από χρόνια νοσήματα στέγη, ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα και περίθαλψη. Λειτουργεί χωρίς κρατική επιδότηση, με πόρους που προέρχονται από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και από την υποστήριξη ιδιωτών.

Το 1972, το Άσυλο Ανιάτων δημιούργησε το Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίων Πασχόντων, το οποίο σήμερα περιθάλπει περί τους 200 ασθενείς: παραπληγικούς, τετραπληγικούς, με εγκεφαλοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας κ.ά. χρόνια νοσήματα. Κατά το 80% οι ασθενείς του ιδρύματος είναι κατάκοιτοι και πάσχουν από ακράτεια.

Η ενέργεια εγγράφεται στο σχέδιο κοινωνικής υπευθυνότητας της INTERAMERICAN «Πράξεις Ζωής», στον άξονα της υποστήριξης των ευπαθών ομάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου