1 Μαρ 2016

ΕΑΕΕ: Παραμένει χαμηλά ο δείκτης ζημιών στο αυτοκίνητο

Στα 1,2 δισ. € ανήλθε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (άθροισμα των κλάδων 3. Χερσαίων οχημάτων και 10. Αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) το έτος 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,1% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με τη Στατιστική Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων για το 2014 που δημοσίευσε η ΕΑΕΕ. Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν παραγωγή 2 δισ. €, μειωμένη κατά 10,5% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έτους 2014, ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων συμμετέχει κατά 59,2% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών και κατά 31,2% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών.
Όπως επισημαίνει η ΕΑΕΕ, στην παρούσα Στατιστική Επετηρίδα συμμετείχαν με αναλυτικά στοιχεία 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 91,5% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2014.
Οι σημαντικότεροι αριθμοδείκτες που προκύπτουν από τη μελέτη των στοιχείων του έτους 2014, αναφορικά με την ασφάλιση αυτοκινήτων για το σύνολο των καλύψεων και των οχημάτων, έχουν ως εξής:
epetiridia asfalisis autokinitwn 2014
Τα ασφαλισθέντα οχήματα και η συχνότητα ζημιών της κάθε κατηγορίας φαίνονται στα επόμενα δύο γραφήματα:
Ασφαλισθέντα οχήματα ανά τύπο οχήματος
Συχνότητα ζημιών ανά τύπο ασφαλισμένου οχήματος
Τέλος, οι δείκτες ζημιών για τους κυριότερους τύπους οχημάτων και καλύψεων είχαν ως εξής:
Δείκτες ζημιών για τους κυριότερους τύπους οχημάτων και καλύψεων
Διαβάστε εδώ την Στατιστική Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων για το 2014.

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου