19 Φεβ 2016

Eurolife ERB: Έτοιμη για εξαγορά εταιρειών και χαρτοφυλακίων

Με ζωηρό ενδιαφέρον η Eurolife προχωρεί σε εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών και χαρτοφυλακίων στην ελληνική αγορά  έχοντας πάρει πράσινο φώς από τον μέτοχό της. Στόχος της είναι να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης  σε όλους τους κλάδους ασφαλίσεων ακόμα και της Υγείας όπου ήδη βρίσκεται σε κορυφαία θέση. 
Κατά πληροφορίες του insurance-eea ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου εκπροσωπώντας και την Fairfax έχει ανοίξει την «πόρτα» των εξαγορών και συζητά με εταιρείες και πρόσωπα που τις εκπροσωπούν για την απόκτηση νομικών προσώπων που θα προστεθούν στον όμιλο ο οποίος θέλει να αναπτυχθεί ισχυρά και στην ελληνική αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό ήδη υπάρχουν εξελίξεις που δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και σχετικά σύντομα, ενώ εκκρεμούν συζητήσεις που αφορούν απόκτηση χαρτοφυλακίων, εξειδικευμένων κινδύνων αλλά και  γενικών ασφαλειών.
Το ενδιαφέρον της Eurolife είναι σαφώς να βρεθεί στην 1η θέση όλης της αγοράς και δημιουργήσει μια νέα αντίληψη για την ιδιωτική ασφάλιση. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από την δυναμική αύξηση των μεριδίων της και την παροχή ειδικών προϊόντων.
Η υπερμεγέθυνση της εταιρείας σαφώς και θα εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των «μεγάλων» του κλάδου και θα ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση στην ιδιωτική ασφάλιση. Το γεγονός ότι η EUROLIFE είναι μια ελληνική εταιρεία με ιστορία κάποιων ετών η οποία βρέθηκε να πρωταγωνιστεί και να έχει μεγαλομέτοχο ένα παγκόσμιο επενδυτικό όμιλο, σίγουρα ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά της αγοράς και δημιουργεί νέα δεδομένα.
Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την κατεύθυνση των επιθετικών από άποψη ταχύτητας εξαγορών έδωσε ο πρόεδρος μεγαλομέτοχος και ιδρυτής του ομίλου Fairfax κ. Prem Watsa κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Eurolife ο οποίος και δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την ελληνική αγορά.

(Πηγή:
Insurance-eea.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου