14 Ιαν 2016

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας ανά τρίμηνο!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε μέσα στο 2016 τέλη κυκλοφορίας με το... τρίμηνο, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί τρόπους να παρακινήσει τους κατόχους ΙΧ που έχουν καταθέσει πινακίδες, να τις ξαναπάρουν πίσω καταβάλλοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και να καταφέρει με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

Τον προηγούμενο μήνα χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προκειμένου να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εσόδων για το κράτος. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών με εισηγήσεις που έχουν γίνει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν τη δυνατότητα σε κατόχους ΙΧ που έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας, να μπορούν να τις πάρουν πίσω καταβάλλοντας τέλη που θα αντιστοιχούν σε λίγους μήνες και όχι σε ολόκληρο το έτος.

Αν ισχύσει αυτό το σενάριο, ένας κάτοχος ΙΧ που έχει καταθέσει πινακίδες, θα μπορεί για παράδειγμα να καταβάλλει μόνο το 1/4 των τελών κυκλοφορίας και να το κυκλοφορήσει για ένα τρίμηνο. Ειδικά στην περίπτωση των αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού, θα μπορεί ένας κάτοχος που είχε να καταβάλλει π.χ. 2000 ευρώ να πληρώσει για τέλη κυκλοφορίας 500 ευρώ και να κυκλοφορήσει το όχημα για ένα τρίμηνο. 

Εξάλλου, ήδη αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν τη δυνατότητα τρίμηνης ασφάλισης αυτοκινήτου, κάτι που διευκολύνει και την άρση ακινησίας, καθώς θα πρέπει πρώτα να προσκομιστεί στην αρμόδια ΔΟΥ ασφαλιστήριο σε ισχύ.

Το μέτρο αυτό αν τελικά εφαρμοστεί, θα έχει ισχύ μόνο για φέτος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου