10 Δεκ 2015

Ποια στοιχεία από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα διαβιβάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών

Ηλεκτρονικό «μάτι» σε όλες τις συναλλαγές των φορολογουμένων, από τους τόκους των καταθέσεων και τις μετοχές, μέχρι τους λογαριασμούς των κινητών, της ΔΕΗ, αλλά και των δαπανών για ασφαλιστήρια συμβόλαια, για ιδιωτικά σχολεία και θεραπευτήρια, ρίχνει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των διασταυρώσεων στοιχείων που διενεργεί για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρου» χρήματος.
Η «ακτινογραφία» όλων των συναλλαγών, εν όψει και της σύνταξης του περιουσιολογίου, θα γίνει μάλιστα άμεσα, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», αφού το υπουργείο Οικονομικών, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του, ζητά έως τις 15 Ιανουαρίου 2016 να του σταλούν όλα τα σχετικά στοιχεία από τράπεζες, χρηματοδοτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμών, τα ΕΛΤΑ, εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία των ασφαλιστικών συμβολαίων ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας που συνάφθηκαν.
Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:
α) ΑΦΜ υπόχρεου,
β) Αριθμός συμβολαίου,
γ) Ποσό ασφαλίστρων που κατέβαλε ο υπόχρεος,
δ) Ημερολογιακό έτος είσπραξης.
Ασφαλιστικές, θεραπευτήρια, σχολεία και τηλεφωνία
Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-Εφαρμογές), σε ηλεκτρονική κατάσταση στοιχεία που αφορούν σε αποζημιώσεις που καταβάλλουν, βάσει δικαστικής απόφασης σε δικαιούχους, λόγω ανικανότητας για εργασία αιτία ατυχήματος για την απώλεια του εισοδήματος. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:
α) Ονοματεπώνυμο δικαιούχου
β) ΑΦΜ δικαιούχου
γ) Ποσό αποζημίωσης
δ) Αριθμός δικαστικής απόφασης
ε) Ημερολογιακό έτος είσπραξης
Επίσης τα ιδιωτικά θεραπευτήρια (με εξαίρεση εκείνων της ψυχικής υγείας, καθώς και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων), διαβιβάζουν στη ΓΓΔΕ σε ηλεκτρονική κατάσταση στοιχεία με ιατρικές πράξεις. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όλα τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων πλαστικής χειρουργικής.
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου