17 Δεκ 2015

MetLife LifeChanger: Παραδίδει μαθήματα ζωής


Η αποτελεσματικότητα μιας πρωτοβουλίας ΕΚΕ καθορίζεται απ’ τον τρόπο που επηρεάζει τα μέλη της κοινωνίας.

Η MetLife, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «MetLife LifeChanger», προωθεί ενεργά την ενημέρωση πάνω σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης, παρέχοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, στους νέους τη γνώση και τις δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν στην οικονομική τους ανεξαρτησία.

Η MetLife ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή πριν από δύο χρόνια σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide (JA), που παρέχει εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε πάνω από 35 χώρες στην Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας κι αποτελεί την πρώτη δράση του έργου του Ιδρύματος MetLife με στόχο την οικονομική ένταξη/ενσωμάτωση των οικονομικά ασθενών πληθυσμών.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «LifeChanger» στην Ελλάδα, πάνω από 100 εθελοντές της MetLife, εργαζόμενοι και συνεργάτες, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων με περισσότερους από 1.100 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι μαθητές, δια μέσου αυτών των συναντήσεων, εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της οικονομίας, συμμετέχουν σε ομάδες και μαθητικούς διαγωνισμούς, καλλιεργούν το επιχειρηματικό τους πνεύμα, μα πάνω απ’ όλα μαθαίνουν να γίνονται οικονομικά υπεύθυνοι για το μέλλον τους. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το πρόγραμμα «LifeChanger» έχει ως στόχο να επηρεάσει άμεσα τους νέους και να αποτελέσει τον καταλύτη μιας σημαντικής αλλαγής στη ζωής τους.

Μετά την επιτυχία των δύο τελευταίων ετών, η MetLife συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την υλοποίηση του προγράμματος και κατά σχολικό έτος 2015-2016. Το όραμα της MetLife είναι να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η αντίληψη της νέας γενιάς ως προς την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους με περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τη γνώση και πληροφορία. Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν πολλές πιθανότητες να επηρεάσουν σημαντικά την κοινωνία και να βοηθήσουν τα μέλη της.

Φέτος ο στόχος της εταιρείας είναι το πρόγραμμα
 «MetLife LifeChanger» να επιμορφώσει ακόμα περισσότερους μαθητές, σε περισσότερα σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και να προσεγγίσει παιδιά που υποστηρίζονται από ΜΚΟ που βοηθούν οικονομικά ασθενείς ομάδες. Επιπλέον, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, θα αναπτυχθούν ειδικές τεχνολογικές εφαρμογές που θα επιτρέπουν σε ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα, ανοίγοντας νέους δρόμους προς την οικονομική γνώση εντός κι εκτός διαδικτύου.

Η αποστολή της MetLife και του MetLife Foundation είναι η παροχή βοήθειας σε άτομα, οικογένειες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο με σκοπό τη βελτιστοποίηση της ζωής τους. Η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «MetLife LifeChanger» αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της δράσης ΕΚΕ της εταιρείας και της σημαντικής επίδρασής της στην κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου