3 Δεκ 2015

Η Volvo αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης βρίσκεται προ των πυλών. Τα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους τα πρώτα αυτοκίνητα που μπορούν να κινηθούν χωρίς τη συνδρομή του οδηγού. 

Πρωτοπόρος στον συγκεκριμένο τομέα, η Volvo θα ξεκινήσει το 2017 τις πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, στην πόλη του Γκέτεμποργκ, με την τεχνολογία να περνά κανονικά στην παραγωγή το 2020. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα και αυτό δεν είναι άλλο από τη νομοθεσία που ισχύει σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νόμος σχετικά με τα αυτόνομα οχήματα και την ανάληψη ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος. Με απλά λόγια, αν συμβεί κάποια πρόσκρουση και τραυματιστεί σοβαρά ένας άνθρωπος την ώρα που το αυτοκίνητο κινείται μόνο του, κανείς δεν ξέρει ποιος έχει την ευθύνη. 

Η Volvo με μια απόφαση – σταθμό, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που θα προκύψουν στο μέλλον σε αυτοκίνητά της που βρίσκονται σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Τη δήλωση έκανε ο CEO της εταιρείας, Hakan Samuelsson, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τους πάντες.

Η ουσία ωστόσο, είναι ότι η σουηδική φίρμα έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο σύστημα που εξελίσσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το όραμα «Vision 2020», μέσω του οποίου υπόσχεται μηδενικούς σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους σε τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται αυτοκίνητά της έως το 2020.

(Πηγή: Zougla.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου