15 Δεκ 2015

Αποζημιώσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου

Η ΕΑΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρα - ανεμοστρόβιλος) που επικράτησαν στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το χρονικό διάστημα 20-23 Οκτωβρίου 2015. 

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 1.065 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 10,9 εκατ. €.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις Ασφαλίσεις Περιουσίας (κατοικίες, καταστήματα, εμπορεύματα) δηλώθηκαν 595 ζημιές, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα αποζημιωθούν με πάνω από € 10 εκ. Στον Κλάδο Ασφάλισης Οχημάτων, δηλώθηκαν 470 ζημιές σε αυτοκίνητα με προβλεπόμενο ποσό αποζημιώσεων που ξεπερνά τις € 770.000.

Ο κ. Ν. Βαγιακάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε : «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές σε κτίρια και οχήματα κυρίως στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά εκπληρώνει το ρόλο της, αποζημιώνοντας τους ασφαλισμένους με περίπου € 11 εκ. ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι επιχειρήσεις να επανέλθουν στην καθημερινή λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό. Όμως, παρά την αυξανόμενη συχνότητα των ακραίων καιρικών γεγονότων, η ασφάλιση περιουσίας έχει ακόμα χαμηλή διείσδυση στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως η πλειοψηφία των πολιτών και των επιχειρήσεων παραμένουν ακάλυπτοι απέναντι στους κινδύνους». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου