16 Νοε 2015

Τι αυτοκίνητο οδηγούν οι… χειρότεροι οδηγοί;

Οι χειρότεροι οδηγοί είναι αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι των συγκριτικά ακριβότερων αυτοκινήτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία.

Η ιστοσελίδα οικονομικών λύσεων MoneySuperMarket βρήκε ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων Lexus και Land Rover συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ζημιές για τις οποίες έχουν την ευθύνη, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους οδηγούς.

Στην έρευνα αναλύονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια 11 εκατομμυρίων οχημάτων για το περασμένο έτος, με σκοπό να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι οδηγοί που φέρουν την ευθύνη πιο συχνά για τροχαία ατυχήματα. Στον αντίποδα, οι πιο «προσεχτικοί» οδηγοί αποδεικνύονται οι κάτοχοι αυτοκινήτων Smart.

Τα αυτοκίνητα μάρκας Kia μπαίνουν σφήνα στους πιο ακριβούς κατασκευαστές Lexus, Land Rover, Volvo και Audi, ενώ οι Fiat, Subaru, Peugeot και Renault ακολουθούν τα Smart.

Οι… χειρότεροι οδηγοί στη Μ. Βρετανία:

ΑυτοκίνητοΑριθμός απαιτήσεων ανά 1.000 οδηγούς
Lexus111
Land Rover110,1
Kia109,2
Volvo107,9
Audi105,2
 … και οι καλύτεροι:
ΑυτοκίνητοΑριθμός απαιτήσεων ανά 1.000 οδηγούς
Smart78,6
Fiat79,4
Subaru79,7
Peugeot83,2
Renault85,8
Σε κάθε μορφή ασφάλισης, είτε πρόκειται για αυτοκινήτου, σπιτιού ή ακόμη και Ζωής, το ασφάλιστρο αντικατοπτρίζει το πόσο “ριψοκίνδυνο” θεωρεί τον ασφαλιζόμενο η ασφαλιστική εταιρεία. Με άλλα λόγια, τα ασφάλιστρα εξαρτώνται από το πόσο πιθανό είναι να καταβληθεί αποζημίωση.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου