2 Νοε 2015

Μάχη για τα χαμηλότερα ασφάλιστρα στην αγορά

Δύο εταιρείες μια ελληνική και μια πολυεθνική διεκδικούν τα σκήπτρα των χαμηλότερων ασφαλίστρων στον κλάδο ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, και κατά συνέπεια μεγαλύτερα μερίδια σε μια αγορά που έχει πλέον εξαντλήσει τα τιμολογιακά της όρια.
Από έρευνα ανταγωνισμού που διενήργησε ένας εκ των ισχυρότερων παικτών του κλάδου προκύπτει ότι οι δύο αυτές εταιρείες έχουν επί της ουσίας χτυπήσει τις χαμηλότερες τιμές ασφαλίστρων η μια στα Τρίκαλα, την Ορεστιάδα, τη Ναύπακτο, την Κατερίνη, τα Λεχαινά, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, το Βόλο και το Άστρος και η δεύτερη στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, τη Ρόδο και τη Σπάρτη.
Αξίζει να τονιστεί επίσης ότι, στη μάχη για τα φθηνότερα τιμολόγια της αγοράς στον κλάδο Αυτοκινήτου, δύο ακόμη ασφαλιστικές εταιρείες «κερδίζουν» η κάθε μια από μια περιοχή. Η πρώτη το Ηράκλειο Κρήτης και η δεύτερη τη Βέροια. Σημειώνεται  ότι και οι δύο εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.
Το ζητούμενο βέβαια είναι, βάσει ποιων παραμέτρων έχουν τιμολογηθεί τόσο χαμηλά όλες οι προαναφερόμενες περιοχές, διότι σε κάθε περίπτωση ανάλογα ασφάλιστρα  τραβούν προς τα κάτω το σύνολο της αγοράς σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος γραφεί ζημιές από τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου