6 Νοε 2015

Καταγγελίες στην Τράπεζα της Ελλάδος για παραβατικές πρακτικές στις ασφάλειες αυτοκινήτων

Σοβαρές καταγγελίες για παραβατικές πρακτικές πώλησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, φέρεται να δέχεται καθημερινά η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς είναι πολλές οι περιπτώσεις εταιρειών οι οποίες καταστρατηγούν τη διάταξη που επιβάλλει την προεξόφληση των συμβολαίων πριν την έκδοση και παράδοσή τους στους ασφαλισμένους.
Όπως τονίζεται, πρόκειται για περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εταιρείες προκειμένου να μην χάσουν τον πελάτη και, κυρίως, προκειμένου να διασφαλίσουν την πώληση δεν αναμένουν την πληρωμή του συμβολαίου, αλλά το εκδίδουν (παρατύπως) ώστε να «κλειδώσουν» τον πελάτη, που πολλές φορές δεν γνωρίζει αν δεν καταβάλλει τα ασφάλιστρα δεν πρέπει να εκδίδεται ασφαλιστήριο.
Μια δεύτερη πολύ πιο εντυπωσιακή παρατυπία, είναι η έκδοση ασφαλιστηρίου με αναδρομική ισχύ (!) όταν ο νόμος το απαγορεύει ρητά. Μάλιστα, τα συμβόλαια αυτά εκδίδονται μετά την επιβολή προστίμου σε ανασφάλιστους οδηγούς, οι οποίοι επιστρέφουν στην τροχαία με τα ασφαλιστήρια στα χέρια τους, προκειμένου να ζητήσουν τη διαγραφή του προστίμου, επιδεικνύοντας συμβόλαια τα οποία δεν υφίσταντο όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο.
Όσο για την τρίτη παρατυπία, δεν είναι άλλη από την αθέμιτη τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων, για την πώληση δηλαδή ασφαλιστηρίων με ζημιογόνο ασφάλιστρο, μια πρακτική η οποία έχει οδηγήσει σε ζημιές τον κλάδο και στην οποία, παρόλα αυτά, ορισμένες εταιρείες επιμένουν με στόχο την επιθετική υφαρπαγή τζίρου και μεριδίων από τον ανταγωνισμό.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου