8 Μαΐ 2015

Διάσημοι επενδύουν σε λογιστική - ασφαλιστική πλατφόρμα

O Ashton Kutcher –που τον πρωτογνωρίσαμε ως κατά πολύ νεότερο σύντροφο της Demi Moore, αλλά έκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι (βλέπε «Two and a Half Men» κ.ά.)– αποφάσισε να επενδύσει σε μια startup που αναλαμβάνει να κάνει τη διαχείριση προσωπικού παιχνιδάκι.
O λόγος για την πλατφόρμα Zenefits, η οποία κανονίζει σχεδόν τα… πάντα: από τη μισθοδοσία ως την ασφάλιση υγείας και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των εργαζομένων. Το άλλο μεγάλο ατού της Zenefits είναι ότι διατίθεται δωρεάν, αφού χρηματοδοτείται με προμήθειες από ασφαλιστές υγείας και άλλους παρόχους.
Η ομώνυμη startup ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013, αλλά γρήγορα… ξεπετάχτηκε, αφού ήδη συνεργάζεται με 10.000 εταιρείες και η αξία της αποτιμάται στα 4,5 δισ. δολάρια. Όσο για τα κέρδη της, το 2014 άγγιξαν τα 20 εκατ. δολάρια και φέτος σκοπεύει να τα πενταπλασιάσει!
Ο Aston Kutcher δεν είναι ο μόνος διάσημος που θεωρεί τη Zenefits «the next big thing» της Σίλικον Βάλεϊ. Στην ίδια πλατφόρμα έχει επενδύσει ο επίσης ηθοποιός Jared Leto, καθώς και ο Marc Andreessen, επιχειρηματίας με συμμετοχή σε διάφορους κολοσσούς της πληροφορικής και του διαδικτύου, όπως το Facebook, το eBay, το Twitter, η HP κ.ά.
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου