29 Μαΐ 2015

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Σχεδόν μετά από τρία χρόνια, αμφιταλαντευόμενων μέτρων και εξαγγελιών για την εξάλειψη του φαινομένου των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, φαίνεται πολιτεία και ασφαλιστικές εταιρίες να θέτουν σε πλήρη εφαρμογή τις διασταυρώσεις και τον εντοπισμό των κατόχων ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Ήδη από πλευράς εταιριών έχει μπει σε κανονική λειτουργία από το Κέντρο Πληροφοριών ,μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, με καταγραφή όλων των ασφαλισμένων οχημάτων, με πρόσβαση για την σχετική διασταύρωση και των ίδιων των ενδιαφερόμενων κατόχων αυτοκινήτων.

Ενώ από την πλευρά της πολιτείας το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές που θα αφορούν από την φορολογία και τον τεχνικό έλεγχο, μέχρι και την ασφαλιστική κάλυψη.

Σε αυτό που φαίνεται να χωλαίνει το όλο σύστημα είναι η συνεργασία μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και της πολιτείας για την ενημέρωση όλων όσων έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα και την επιβολή των προστίμων, εφόσον δεν προχωρήσουν στην ασφάλιση τους.
Μάλιστα για την προσεχή Τετάρτη η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών παρουσία και της γενικής γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, θα προβεί σε ανακοινώσεις .

Σύμφωνα, με κύκλους της ασφαλιστικής αγοράς το θέμα ανασφάλιστα αυτοκίνητα έπρεπε να είχε λυθεί, καθώς κοστίζει πολλαπλά σε κράτος και ασφαλιστικές . Όπως, έχει επισημανθεί κατά καιρούς τα έσοδα από τον ΦΠΑ που χάνει το κράτος εξαιτίας του φαινομένου των ανασφάλιστων αυτοκινήτων αγγίζουν και τα 100 εκ ευρώ το χρόνο, ενώ επιβαρύνεται και το Επικουρικό Κεφάλαιο της Ασφάλισης Αυτοκινήτου που καταβάλει αποζημιώσεις για τροχαία ατυχήματα από ανασφάλιστα.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου