3 Μαΐ 2014

Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στα ΙΧ με Ξένες Πινακίδες

Με απόφαση του, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Μαυραγάνης, βάζει τέλος στη κατακόρυφη αύξηση τις κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες από Έλληνες φορολογουμένους. Η απόφαση ορίζει ότι προκειμένου τα εν λόγω αυτοκίνητα να κυκλοφορούν, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να καταθέσουν μια σειρά εγγράφων και δικαιολογητικών τα οποία να πιστοποιούν ότι έχουν πράγματι εταιρεία εγκατεστημένη σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. ή εργάζονται για εταιρεία εγκατεστημένη σε άλλο κράτος-μέλος η οποία τους έχει χορηγήσει αυτοκίνητο για να κάνουν τη δουλειά τους. Με βάση λοιπόν, την απόφαση του υφυπουργού, για να αποδείξει ο ενδιαφερόμενος ότι εργάζεται θα πρέπει να προσκομίζει σειρά δικαιολογητικών όπως:
α) Νόμιμα μεταφρασμένη και επικυρωμένη έγγραφη σύμβαση εργασίας με εταιρεία εγκατεστημένη σε άλλο κράτος μέλος, η οποία προβλέπει τη χορήγηση αυτοκινήτου ως πρόσθετη παροχή και στην οποία αναφέρονται οι όροι της σύμβασης εργασίας, προκειμένου για μισθωτούς εργαζόμενους ή
β) Νόμιμα μεταφρασμένη και επικυρωμένη συμφωνία μη μισθωτού εργαζόμενου με εταιρεία εγκατεστημένη σε άλλο κράτος μέλος, η οποία προβλέπει τη χορήγηση αυτοκινήτου ως πρόσθετη παροχή και περιγράφει την επαγγελματική του σχέση ή συνεργασία του με την εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση προσκομίζονται στην αρμόδια αρχή ελέγχου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
i) Στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την έδρα της εταιρείας και την πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα της στο άλλο κράτος μέλος όπου είναι εγκατεστημένη.
ii) Βεβαιώσεις του οικείου ασφαλιστικού φορέα του άλλου κράτους μέλους, στον οποίο υπάγεται ο εργαζόμενος, καθώς και του οικείου ασφαλιστικού φορέα στην Ελλάδα αντίστοιχα, εφόσον υπάρχει.
iii) Φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο ελεγχόμενος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κράτος μέλος όπου είναι εγκατεστημένη η εταιρεία, η οποία του έχει παραχωρήσει το επιβατικό όχημα.
Για να διαβάσετε όλη την απόφαση πατήστε εδώ 
(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου