17 Φεβ 2014

Απαγορεύεται η ιδιωτική ασφάλιση στα σχολεία

"Απαγορεύεται η ασφάλιση των μαθητών από ιδιωτικές εταιρείες καθώς την ευθύνη για την επιτήρηση, προστασία και ασφάλεια των μαθητών στους σχολικούς χώρους την έχουν πάντα οι διδάσκοντες, οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας. Η δε μέριμνα για την συντήρηση και επομένως την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων ανήκει πάντα στον Διευθυντή σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων".
Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και έπειτα από σχετικές καταγγελίες που υπεβλήθησαν και οι οποίες αφορούσαν την είσοδο Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στα δημόσια σχολεία μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο Περιφερειακός διευθυντής ενημερώνει ότι η συνεργασία του δημόσιου σχολείου με τις Οργανώσεις Γονέων ενδείκνυται αποκλειστικά για δράσεις που αφορούν τη σωστή μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη βελτίωση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης και Παιδείας.
Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που δεν στηρίζονται σε διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας δεν μπορούν να λαμβάνουν χώρα εντός του σχολείου. "Προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Εκπαίδευσης, να προστατευθεί το Δημόσιο σχολείο και οι λειτουργοί που το υπηρετούν και για να αντιμετωπιστεί με ενιαίο τρόπο το θέμα, παρακαλούνται οι διευθυντές εμπράκτως να γίνει σαφές ότι η τυχόν υπάρχουσες πρωτοβουλίες, «προσφορά» και πρόσκληση μέσω των Συλλόγων Γονέων, για συμμετοχή σε προγράμματα Ομαδικής Ιδιωτικής Ασφάλισης των μαθητών, για οποιοδήποτε λόγο και σκοπό κι αν γίνεται, δεν στηρίζονται σε καμία περίπτωση σε συναπόφαση των οργάνων της σχολικής μονάδας ούτε γίνονται στα πλαίσια της λειτουργία της. Επομένως η Διεύθυνση το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου οφείλουν να μην έχουν καμία ανάμειξη στην υλοποίηση οποιασδήποτε ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δεν προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις και δεν έχει παιδαγωγική σκοπιμότητα ούτε σχετίζεται με το εκπαιδευτικό ρόλο του Σχολείου".

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου