9 Οκτ 2017

AXA: Στηρίζει την ανάπτυξη γυναικών επιχειρηματιών

Η ΑΧΑ δημιουργεί την πρωτοβουλία «Γυναίκες επιχειρηματίες για καλό σκοπό» . Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει εξωστρέφεια και καθοδήγηση, σχεδιασμένο να εντοπίσει, να στηρίξει επικοινωνιακά και να επιταχύνει επιχειρήσεις που έχουν δημιουργηθεί από γυναίκες και εστιάζουν σε κοινωνικά προβλήματα.

Αποτελεί πάγια πίστη της ΑΧΑ ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο τη δημιουργία ενός κόσμου που είναι πιο δίκαιος. Για το λόγο αυτό, το νέο πρόγραμμα του Ομίλου προσφέρει στις γυναίκες επιχειρηματίες ευρεία έκθεση και στοχευμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Έχει σχεδιαστεί για ενθουσιώδεις και δυναμικές γυναίκες που έχουν δημιουργήσει μια εταιρεία με κοινωνικό αντίκτυπο και ισχυρή προοπτική.

Το νέο πρόγραμμα της ΑΧΑ αναπτύσσεται σε τρεις άξονες:

  • Εντοπισμός των έργων με τη μεγαλύτερη προοπτική
  • Επικοινωνιακή στήριξη των έργων
  • Επιτάχυνση της ανάπτυξης των εργασιών τους

Εντοπισμός

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία του εντοπισμού. Η ΑΧΑ ενώνει δυνάμεις με τη Sparknews και τη MakeSense για να εντοπίσουν τα πλέον υποσχόμενα έργα. Οι προϋποθέσεις είναι μόλις δύο: να αφορούν σε κοινωνικά θέματα και να ηγούνται από κάποια γυναίκα.

Σας ενδιαφέρει; Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 15 Νοεμβρίου: www.tellsparknews.com/formulaire/wbfg

Οι επιτυχείς δηλώσεις ενδιαφέροντος θα ανακοινωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν εργαστήρια γνωριμίας με τις επιλεγμένες γυναίκες.


Επικοινωνιακή στήριξη

Στις 8 Μαρτίου 2018, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια συμμαχία 20 διεθνών εφημερίδων θα δημοσιεύσει ταυτόχρονα τις ιστορίες 20 γυναικών που έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση για το κοινό καλό. Η κίνηση αυτή θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών αυτών. Θα αποτελέσει επίσης ένα σημαντικό βήμα αναγνώρισης και για το ρόλο των γυναικών, μέσα από εμπνευσμένες ιστορίες. Παράλληλα θα λειτουργήσει ως μαζική εκστρατεία επικοινωνίας για τη γυναικεία νέα επιχειρηματικότητα.


Επιτάχυνση της ανάπτυξης

Μετά τα πρώτα εργαστήρια γνωριμίας με την ΑΧΑ ώστε να χαρτογραφηθούν κοινές προκλήσεις και πιθανές συνέργειες, από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2018, 4 γυναίκες θα επιλεχθούν και θα συμμετάσχουν σε ένα τετράμηνο πρόγραμμα με την τοπική ομάδα της MakeSense.

Στόχος θα είναι να τους δοθούν περισσότερες δυνατότητες για να αναπτύξουν το επόμενο επιχειρηματικό τους βήμα. Τα προγράμματα αποτελούνται από εκπαιδεύσεις, συνεργατικά εργαστήρια, καθώς και από υποστήριξη σε επίπεδο λειτουργίας και στρατηγικής.


Σχετικά με τη Sparknews

H Sparknews είναι μια κοινωνική επιχείρηση που στοχεύσει στη δημιουργία ευρείας γνώσης καινοτόμων λύσεων.


Σχετικά με τη MakeSense

H MakeSense είναι μια διεθνής κοινότητα με στόχο να βοηθά κοινωνικούς επιχειρηματίες να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Ειδικεύεται στη σύνδεση προγραμμάτων μεταξύ νέων επιχειρηματιών και μεγάλων εταιρειών.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου