7 Σεπ 2017

Απαλλαγή ασφάλισης με 20 ευρώ για 300.000 οχήματα


Οριστική λύση στο πρόβλημα των κατεστραμμένων ή κλεμμένων οχημάτων ή με αλλαγή ιδιοκτησίας προ του 2004 για τα οποία δεν υπήρχε πιστοποιητικό και εμφανιζόντουσαν στα μητρώα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, δίνεται με τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Έτσι πλέον, οι (μέχρι πρότινος) ιδιοκτήτες οχημάτων προ του 2004, τα οποία είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν κλαπεί, είτε έχουν μεταβιβαστεί, θα μπορούν υποβάλλοντας μια απλή υπεύθυνη δήλωση στις υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών και πληρώνοντας ένα παράβολο των 20 ευρώ, να διαγράψουν οριστικά τα οχήματα από το σύστημα και να απαλλαγούν από άλλες υποχρεώσεις ανάμεσά τους και την ασφάλιση οχημάτων που πλέον δεν κατέχουν.

Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί καθώς με βάση τη νομοθεσία η διαδικασία δήλωσης κατεστραμμένων οχημάτων μέσω εταιριών ανακύκλωσης οχημάτων ξεκίνησε να πραγματοποιείται από το 2004 και έπειτα, με αποτέλεσμα όσα ήταν προ του 2004 να μη διαθέτουν πιστοποιητικό καταστροφής.

Με αυτόν τον τρόπο, θα επικαιροποιηθεί η λίστα των οχημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται να γίνει διαγραφή περίπου 300.000 οχημάτων που ανήκουν στις ανωτέρω περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι αναμένεται μέσα στο μήνα να πραγματοποιηθεί η νέα ηλεκτρονική διασταύρωση με άμεση επιβολή προστίμου από 100 έως 250 ευρώ σε όσα οχήματα εμφανίζονται στο σύστημα ως ανασφάλιστα.




Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου