17 Μαΐ 2017

Μποτιλιάρισμα; Πέρνα από πάνω! [video]

Σίγουρα οι περισσότεροι θα έχετε βρεθεί μπροστά σε ακινητοποιημένα οχήματα και να ακούσετε την αστειευόμενη φράση "πέρνα από πάνω" ή και να έχετε σκεφτεί οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή να μπορούσατε να τους προσπεράσετε όλους από... πάνω!

Αυτό όμως πλέον, με το τροποποιημένο Jeep Grand Cherokee της Verizon γίνεται εφικτό! 


Το συγκεκριμένο Jeep με ένα ειδικό υδραυλικό σύστημα ανύψωσης που έχει προσαρμοστεί στην ανάρτηση, επιμηκύνει παράλληλα τη θέση των τροχών έξω από τους θόλους θυμίζοντας πόδια αράχνης, και μπορεί με ευκολία να αποφύγει το μποτιλιάρισμα καθώς του επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού να ανυψώσει το αμάξωμα του και να περάσει πάνω από άλλα οχήματα.

Τα προβλήματα ορατότητας που δημιουργούνται από την ανύψωση, έχουν λυθεί με την τοποθέτηση καμερών κάτω από το αμάξωμα τα οποία δίνουν πολλαπλή απεικόνιση σε οθόνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να γίνεται εύκολα ο χειρισμός του και να αποτραπούν ανεπιθύμητες επαφές-ζημιές. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί και αισθητήρες ώστε να προσαρμόζεται στην κίνηση και να κινείται με ασφάλεια.

Το Hum Rider όπως ονομάζεται, κατασκευάστηκε από την Verizon στα πλαίσια μιας προωθητικής ενέργειας της εταιρίας, εξετάζεται όμως το ενδεχόμενο η λύση αυτή να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Αν αναλογιστούμε το καθημερινό μποτιλιάρισμα στους δρόμους και τον χρόνο που χάνεται στην κίνηση, η λύση αυτή φαντάζει άκρως δελεαστική για πολλούς οδηγούς...!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου