26 Μαΐ 2017

ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική: Υψηλός δείκτης φερεγγυότητας και Αύξηση κερδών το 2016

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική το 2016. Η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, η δημιουργία νέων ασφαλιστικών προϊόντων και η ορθολογική διαχείριση του χαρτοφυλακίου, συνέβαλαν στην περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της εταιρίας στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά και δημιούργησαν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξής της.

Η ΔΥΝΑΜΙΣ παρουσίασε το 2016 κέρδη 2,26 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ το 2015, αυξημένα κατά 18,78%, γεγονός που επιβεβαιώνει τις επιλογές της.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ενισχύθηκαν και ανήλθαν κατά την παρελθούσα χρήση στα 17,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας απόδοση 13,25%.

Η ασφαλιστική παραγωγή της ΔΥΝΑΜΙΣ το 2016 διαμορφώθηκε στα 9,94 εκατ. ευρώ.


Η εταιρία διαθέτει επενδύσεις ύψους 33,92 εκατ. ευρώ, υλοποιώντας τους στρατηγικούς της στόχους και εστιάζοντας στην διασφάλιση των ασφαλισμένων της. Σημειώνεται ότι από το 2010 μέχρι και πέρυσι, δηλαδή σε όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η ΔΥΝΑΜΙΣ αύξησε τα προς επένδυση κεφάλαια κατά 85,77%.

Παράλληλα, η ΔΥΝΑΜΙΣ κατέβαλε πέρυσι συνολικές αποζημιώσεις ύψους 5,09 εκατ. ευρώ, ανταποκρινόμενη άμεσα στις ανάγκες των ασφαλισμένων της.

Η εταιρία διαθέτει επαρκή ίδια κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις (SCR) που δημιουργεί το Solvency II. Συγκεκριμένα, τα εποπτικά ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανήλθαν στις 31 Δεκεμβρίου 2016 στα 14,93 εκατ. ευρώ με τον Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (SCR Ratio) να διαμορφώνεται στο 134% και τον Δείκτη Ελάχιστης Κεφαλαιακής Επάρκειας (MCR Ratio) να διαμορφώνεται στο 371% χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων. Οι κεφαλαιακές απαιτήσεις της εταιρίας ανήλθαν στα 11,175 εκατ. ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης (SFCR).

Ο Επιχειρησιακός και Τεχνικός Διευθυντής της ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική, Κίμων Ρεϊνίερ Ευσταθόπουλος, επισήμανε:
«Η ΔΥΝΑΜΙΣ έχει ισχυροποιήσει την οικονομική της θέση στην αγορά και έχει δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για μια ασφαλή και υγιή ανάπτυξη. Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με το Solvency II, διαθέτουμε κεφαλαιακή υπερεπάρκεια, υψηλή ρευστότητα, τεχνογνωσία και σε συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς αντασφαλιστές, συνεχίζουμε την εξέλιξή μας στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης με συνέπεια, ήθος και σεβασμό προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, προάγοντας τον Πολιτισμό στην Ασφάλιση.»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου