18 Μαΐ 2017

Δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη η Εθνική Ασφαλιστική!

Για άλλη μια φορά, η Εθνική Ασφαλιστική πρωτοστατεί ως χορηγός στα πολιτιστικά δρώμενα. Αυτή τη φορά, η εταιρία αναλαμβάνει τη χορηγία για μια πραγματικά ιστορική παράσταση, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, φέροντας τον τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη».

Χίλιοι χορωδοί, από 30 πόλεις της Ελλάδας, θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.


Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος, καθώς τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Για την Εθνική Ασφαλιστική, η συγκεκριμένη συναυλία έχει πολύ μεγάλο νόημα, όχι μόνο διότι συνδυάζει και συγκεντρώνει χορωδίες απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, αλλά γιατί της δίνεται η ευκαιρία να τιμήσει έναν από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες.

Έχει νόημα, διότι της δίνεται η ευκαιρία να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που ήδη διαδραματίζει στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της σε θέματα πολιτισμού και στη συνέχιση του αρχαίου και ιερού θεσμού της χορηγίας. Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Είναι άκρως ενδιαφέρον ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας. Η συναυλία, που όπως αναφέρθηκε, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα λάβει χώρα στις 19 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου