20 Απρ 2017

Έκθεση της Ρένας Ανούση-Ηλία στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»


Την Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «60 Χρόνια Χαρακτικής-Ζωγραφικής 1957-2017» της Ρένας Ανούση- Ηλία, στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ».

Η Ρένα Ανούση- Ηλία, μαθήτρια του Εργαστηρίου του Κεφαλληνού, κάτω από τον τίτλο «60 Χρόνια Χαρακτικής-Ζωγραφικής 1957-2017», παρουσιάζει μια σύνοψη έργων όλης της καλλιτεχνικής της περιόδου 1957 – 2017, που περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα είδη της χαρακτικής αλλά και ακουαρέλες, πενάκια, σχέδια και μικτές τεχνικές.

Πολυγραφότατη χαράκτρια και ζωγράφος της ιστορικής γενιάς του Κεφαλληνού, η Ρένα Ανούση- Ηλία έχει δώσει έως τώρα εξαιρετικά δείγματα δημιουργίας, με ένα ογκώδες σε μέγεθος σύνολο δουλειάς, το οποίο συνθέτει την πολυεπίπεδη και βαθιά εικαστική ματιά της για τα πράγματα. Η αξεπέραστη και άρτια τεχνική στα χαρακτικά της, η ακρίβεια της γραμμής, η δεξιότητα και η άνεση στον χειρισμό των επιμέρους τεχνικών, η ισορροπία της σύνθεσης, η απλότητα και η λιτότητα της διατύπωσης, η ευαισθησία των μορφοπλαστικών χαρακτηριστικών, ο ασκητισμός της εικαστικής γλώσσας, οδηγούν σε μιαν εσωτερική αλήθεια, μιαν έκφραση των βαθύτερων αναζητήσεων της δημιουργού.

H Έκθεση «60 Χρόνια Χαρακτικής-Ζωγραφικής 1957-2017» θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την Πέμπτη 25 Μαΐου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου