17 Μαρ 2017

"Diplomats in Concert": Φιλανθρωπική συναυλία με την υποστήριξη της Groupama Ασφαλιστική

Η Groupama Ασφαλιστική ήταν για 4 η συνεχή χρονιά χορηγός της μουσικής εκδήλωσης "Diplomats in Concert", η οποία διοργανώθηκε από τα Παιδικά Χωριά SOS την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τον εξοπλισμό ενός, υπό κατασκευή, σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο της Κρήτης, που θα παραδοθεί στο τέλος Ιουνίου 2017.

Πρέσβεις και μέλη διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Αυστρία, τον Καναδά, τη Γεωργία, αλλά και πολλοί άλλοι, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και μοιράστηκαν το πάθος τους για τη μουσική, με καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής, ενωμένοι για αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο διπλωματικός, φιλανθρωπικός αυτός θεσμός ξεκίνησε στη Βιέννη το 2003, με τον τίτλο “Ambassadors in Concert’’. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά 11 χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2014, ενώ φέτος μετονομάστηκε “Diplomats in Concert”. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, έργα των Schubert, Vivaldi, Chopin, Rossini, Tchaikovsky, Lehar, Verdi, Puccini, Cahuzac, Νίνο Ρότα, Μίκη Θεοδωράκη. Την ευθύνη οργάνωσης – εκτέλεσης της παραγωγής είχε ο Νίκος Τσαούσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την επιμέλεια του φωτισμού είχε η διεθνούς φήμης και βραβευμένη με ΕΜΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 Ελευθερία Ντεκώ.

Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει, με την ευαισθησία που την διακρίνει σε ζητήματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, να στηρίζει έμπρακτα πολιτιστικές εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Άλλωστε, φυσική προέκταση της δράσης της εταιρίας είναι η ίδια η ελληνική κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου