12 Οκτ 2016

Ηράκλειο Κρήτης: Ασφαλιστική απάτη 177.000 ευρώ με 85 εξαπατημένους ασφαλισμένους

Εξιχνιάστηκαν (85) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ημεδαπού που παρίστανε τον ασφαλιστικό σύμβουλο.

Συγκεκριμένα, παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προκειμένου να αποσπάσει από τους παθόντες διάφορα χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο πολύμηνης εμπεριστατωμένης έρευνας, προέκυψε ότι 48 χρονος ημεδαπός χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, είχε αποσπάσει από τους παθόντες διάφορα χρηματικά ποσά

Το παράνομο οικονομικό όφελος, από το έτος 2014 έως το Οκτώβριο του 2016, ξεπερνά τις 177.000 ευρώ!

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνίασε πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, για τις οποίες συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος το χρονικό διάστημα από το τέλος του έτους 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016 ενεπλάκη σε (85) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και ασφαλιστικών εταιρειών στο Ηράκλειο, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά του το χρηματικό ποσό των 177.080,64 ευρώ.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, ο 48χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, εξαπατώντας τους προφασιζόμενος ότι θα προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφάλιση των οχημάτων τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου