8 Απρ 2016

Τέλη κυκλοφορίας με το... μήνα για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι έτοιμη η νομοθετική διάταξη με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ανάκτηση πινακίδων καταβάλλοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας. Η τροπολογία θα περιλαμβάνει δυνατότητα να δοθούν με τον μήνα, το τρίμηνο ή το υπόλοιπο του έτους, ενώ καθορίζονται επίσης οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους.

Τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, καταβάλλοντας μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, θα έχουν σύντομα δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι έθεσαν μαζικά και στα τέλη του περασμένου έτους τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία, για να γλιτώσουν από τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Η διάταξη νόμου είναι έτοιμη από το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την τελική έγκριση, πριν πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, εφόσον ψηφιστεί η διάταξη, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους, ανάλογα με το πόσο... αντέχει η τσέπη τους.
Η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων:
1. Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ. στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ.
2. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
3. Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του Ι.Χ. με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο, θα πρέπει να καταβάλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας), 427 ευρώ.

(Πηγή: euro2day.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου