30 Μαρ 2016

Το μέλλον δείχνει δρόμους χωρίς φανάρια!

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων (κι όχι μόνο αυτοί) έχουν ρίξει αρκετό από το βάρος και το budget της έρευνας κι εξέλιξης τους στην εξέλιξη, αλλά και την κατασκευή των αυτόνομων οχημάτων, όπου θεωρούν ότι αυτά θα είναι τα οχήματα του μέλλοντος.

Όμως αυτή η εξέλιξη θα φέρει και σωρεία αλλαγών στον τρόπο που κινούμαστε ως τώρα. Μια βασική αλλαγή που θεωρούν οι ερευνητές ότι θα επέλθει, είναι πως οι δρόμοι πλέον δεν θα έχουν τους χαρακτηριστικούς φωτεινούς σηματοδότες. Κι αυτό γιατί τα αυτόνομα οχήματα θα είναι πιο ασφαλή και θα μπορούν να οριοθετούν μόνα τους τη θέση τους στο οδόστρωμα και μάλιστα σε συνδυασμό με την κίνηση και των υπόλοιπων αυτόνομων οχημάτων.

Η ιδέα αυτή βασίζεται στο γεγονός πως κάθε όχημα θα είναι συνδεδεμένο, με τη ροή της κυκλοφορίας να ελέγχεται από ένα δίκτυο στα γύρω κτίρια, το οποίο θα δίνει την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με την κίνηση των υπολοίπων οχημάτων. Όλα τα παραπάνω γίνονται με γνώμονα τις ασφαλείς και προπαντός άνευ ατυχημάτων μετακινήσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα. Ακόμα ένα όφελος που θα προέκυπτε από κάτι τέτοιο ήταν η μείωση των εκπομπών ρύπων, καθώς και η μείωση των μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους.

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου