17 Μαρ 2016

Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς: Άμεση ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής

Την άμεση ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής ζητά ο Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πρώην ασφαλισμένοι της Ασπίς.

Παραθέτουμε την επιστολή η οποία απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και κοινοποιείται στους:

Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη
Γενική Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Κα Έλενα Παπαδοπούλου
Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Πρόεδρο Εγγυητικού Κεφαλαίου κ. Βάιος Καραγιάννης
Δ.Σ Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Θέμα : "Άμεση ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής"

Έχουμε εκφράσει αναρίθμητες φορές την διαμαρτυρία μας για τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξέλιξη των διαδικασιών αποζημίωσης των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια. Η ευθύνη βαραίνει σαφώς πολύ περισσότερο τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες αδράνησαν χαρακτηριστικά στην προώθηση καθοριστικής λύσης του ζητήματος, όμως ο χρόνος δυστυχώς βαραίνει ήδη και την δική σας διακυβέρνηση, την στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη χρονικά στιγμή για τους ασφαλισμένους.

Εκφράσαμε την πλήρη μας αντίθεση για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε προκειμένου να αποκλειστούν από την αποζημίωση χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν αναρτήθηκαν στον οριστικό πίνακα δικαιούχων ασφάλισης των εκκαθαριστών. Οι ανακόπτοντες ασφαλισμένοι περιμένουν ακόμα την λήξη της αποχής των δικηγόρων προκειμένου να εκδικαστούν οι ανακοπές τους και να ενταχθούν στους πίνακες δικαιούχων.

Ενόσω όμως συμβαίνει αυτή η εκκρεμοδικία, μέσω την παρούσας επιστολής, ζητάμε την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού κεφαλαίου ζωής, το οποίο φέρει το βάρος της αποζημιωτικής ευθύνης βάσει του άρθρου 2 του νόμου 3867/2010. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του νόμου δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος, ενώ επαφίεται στην πολιτική σας βούληση και μόνο να δρομολογήσετε την νόμιμη διαδικασία για την ανακούφιση των χιλιοταλαιπωρημένων ασφαλισμένων, που επί 7 χρόνια αναμένουν στωικά την καταβολή των δεδουλευμένων ασφαλίστρων τους.

Ταυτόχρονα ζητάμε μια σύντομη συνάντηση μαζί σας ή με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου προκειμένου να συντονιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ενέργειες για την εφαρμογή των προβλεπομένων από τον νόμο διαδικασιών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου