28 Μαρ 2016

Η INTERAMERICAN για την οδική ασφάλεια συντάσσεται με την τεχνολογία

Με αφορμή την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και εν όψει του τριήμερου με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που θα αυξήσει την εκδρομική κίνηση εκτός πόλεων, η ΙΝΤERAMERICAN υπενθυμίζει κάποιες βασικές αρχές που πρέπει να τηρούν οδηγοί και συνεπιβαίνοντες.

Η εταιρεία επισημαίνει την ατομική ευθύνη σε δύο τομείς: στον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου και στον έλεγχο της συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.

Ειδικότερα, υποδεικνύει δώδεκα σημεία-«κλειδιά» για την ασφάλεια. Ως προς το αυτοκίνητο, οι τεχνικοί της ΙΝΤERAMERICAN Βοήθειας εφιστούν την προσοχή στη σωστή ρύθμιση της θέσης οδήγησης και της στάσης του οδηγού, στη λειτουργικότητα των καθρεπτών, στον έλεγχο των ελαστικών για φθορά και πίεση, των φρένων για φθορά και ρύθμιση, του συστήματος διεύθυνσης και της επάρκειας των λιπαντικών – των υγρών. Aυτονόητα επιβάλλεται το τακτικό, περιοδικό service, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ως προς την οδηγική συμπεριφορά και με βάση τα στατιστικά στοιχεία για τα αίτια των δυστυχημάτων που καθιστούν τους δρόμους στη χώρα μας «πεδίο πολέμου», η εταιρεία υποδεικνύει πειθαρχία στη σήμανση και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα χρήση της ζώνης τόσο από τον οδηγό όσο και από τους συνεπιβαίνοντες αλλά και του κράνους από τους μοτοσικλετιστές, αποχή από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, απενεργοποίηση του κινητού τηλεφώνου, αμυντική οδήγηση με σταθερή συγκέντρωση και ιδιαίτερη προσοχή σε πεζούς που είναι παιδιά και ηλικιωμένοι, καθώς και στους δικυκλιστές.

Η ΙΝΤERAMERICAN, με επίγνωση της ιδιαίτερης σημασίας της κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης του βάθους χρόνου και της δομικής εκπαιδευτικής οργάνωσης που απαιτείται για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής κουλτούρας -στην οποία, άλλωστε, έχει επενδύσει επί πολλά χρόνια με ενημερωτική εκστρατεία- στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της σε «έξυπνες» εφαρμογές της τεχνολογίας για την ασφαλέστερη οδήγηση και το αυτοκίνητο.

Η προδιαγραφόμενη, ταχύτατη τεχνολογική εξέλιξη της αυτοκίνησης, καθώς και εφαρμογών που εισάγουν τον οδηγό σε διαφορετικές λογικές χρήσης και διαχείρισης του μέσου, απασχολούν έντονα την εταιρεία. Ήδη, ορισμένες εφαρμογές πάνω στο αυτοκίνητο ή και σε κινητά τηλέφωνα συνδέονται με νέα, καινοτόμα ασφαλιστικά προγράμματά της, ενώ η τηλεματική περνά και στην οδική βοήθεια με γνώμονα την πρόληψη και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αναγκών υποστήριξης σε περιστατικά δυστυχημάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΙΝΤERAMERICAN είναι παρούσα και σε καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως αυτή της ασφάλισης του πιλοτικού έργου CityMobil2 στα Τρίκαλα από την Anytime, που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία πρόσφατα και αποτέλεσε μια δοκιμασία της χρήσης προηγμένων, αυτοκινούμενων (χωρίς οδηγό) μικρών λεωφορείων μέσα στον αστικό ιστό για την μετακίνηση των κατοίκων. Η εν λόγω εξέλιξη, προβλέπεται να περιορίσει δραστικά τα τροχαία δυστυχήματα και τις συνέπειές τους μέσα στις πόλεις: θανάτους, τραυματισμούς, οικονομικό κόστος καθώς και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος - την ατμοσφαιρική ρύπανση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου