10 Μαρ 2016

Ετοιμάζει αγωγή η Allianz εναντίον της Volkswagen για το “Dieselgate”

Αγωγή εναντίον της Volkswagen ετοιμάζεται να καταθέσει η Allianz μέσα στις επόμενες εβδομάδες, διεκδικώντας αποζημίωση για την μεγάλη πτώση των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας ως απόρροια του Dieselgate, δηλαδή του σκανδάλου με τις ¨πειραγμένες” μετρήσεις ρύπων στα ντιζελοκίνητα ΙΧ της VW.
Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, η Allianz Global Investors (AGI), ο επενδυτικός βραχίονας του ομίλου, κατέχει το 0,06% των προνομιούχων μετοχών της Volkswagen και περί τις 10.000 κοινές μετοχές και εκτιμάται ότι έχει καταγράψει απώλειες της τάξης των 8,6 εκατ. ευρώ.
Σε ανακοίνωσή της, η AGI επεσήμανε ότι δεν έχει ακόμα κινηθεί νομικά εναντίον της VW, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγής. “Ως διαχειριστές κεφαλαίων αποτελεί καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πελατών μας.. Μια πιθανή αποζημίωση θα ήταν επ’ ωφελεία των funds μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που μεγάλος γερμανικός όμιλος στρέφεται κατά της εμβληματικής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας στην υπόθεση διαστάσεις.εμφυλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλες γερμανικές επενδυτικές εταιρίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν αποζημίωση από τη  VW, ενώ κατάθεση αγωγής προανήγγειλε και το γιγαντιαίο συνταξιοδοτικό ταμείο των δασκάλων της Πολιτείας της Καλιφόρνια (CalSTRS).
Σημειώνεται ότι η Volkswagen αντιμετωπίζει ήδη δεκάδες αγωγές από ιδιώτες στη Γερμανία που διεκδικούν αποζημίωση για την μείωση της αξίας του ΙΧ τους εξαιτίας του σκανδάλου, ενώ πάνω από 500 αγωγές έχουν κατατεθεί σε βάρος της εταιρείας και στις ΗΠΑ, όπου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από την αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EPA).

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου