15 Μαρ 2016

Επανέρχεται η ιδέα για ηλεκτρονικό τσιπάκι στα αυτοκίνητα!

Μόλις λίγους μήνες μετά την πρώτη αναφορά, το Υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει στο τραπέζι το μέτρο της ηλεκτρονικής κάρτας στα αυτοκίνητα, ως μέσο για να εντοπίζονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και όσα δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ή άλλες υποχρεώσεις τους. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παναγιώτη Μελαχρινό, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την προμήθεια όλων των οχημάτων με έξυπνη κάρτα η οποία θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο του οχήματος και θα μπορεί να ενημερώνει με σήμα που θα στέλνει, εάν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ασφάλεια, αν έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, αν έχει περάσει ΚΤΕΟ, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων και γενικά αν έχει οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση που πρέπει να εκπληρώσει.

Στην πράξη, όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος πληρώνει για παράδειγμα τα ασφάλιστρα, θα ενημερώνεται άμεσα η κάρτα και συγχρόνως το υπουργείο.

Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα ποια οχήματα έχουν οφειλές και να γίνονται πιο άμεσα οι διασταυρώσεις.

Η συγκεκριμένη έξυπνη κάρτα θα παρέχεται δωρεάν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και σαν μέτρο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2016, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ακριβώς το πότε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου