22 Φεβ 2016

Το Mercedes ML θα δώσει στοιχεία για το πως έγινε το μοιραίο τροχαίο του Παντελή Παντελίδη

Τα ερωτήματα σχετικά με την πορεία του αυτοκινήτου, την ταχύτητά του, το πως ακριβώς συνέβη και ποιες παράμετροι οδήγησαν στο μοιραίο τροχαίο ατύχημα που κόστισε τη ζωή στον δημοφιλή τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη και προκάλεσε τον τραυματισμό των δυο νεαρών γυναικών που επέβαιναν στο όχημα, αναζητούν απαντήσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πολλές από τις απαντήσεις αναμένεται να δώσει η πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο καθώς και η εξέταση των τραυματισμένων γυναικών, όταν θα είναι σε θέση και θα μπορούν να καταθέσουν στους αστυνομικούς της τροχαίας.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες:
- Η ασφαλιστική εταιρία που ήταν ασφαλισμένο το Mercedes ML έχει ζητήσει έρευνα, καθώς για το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου υπήρξαν περιπτώσεις με πρόβλημα στο γκάζι
- Οι μπάρες δεν είχαν αλλαχθεί και υποχώρησαν, τα σίδερα έσπασαν και σκότωσαν τον τραγουδιστή
- Θα διερευνηθεί εάν ο τραγουδιστής και οι δύο γυναίκες φορούσαν ζώνες ασφαλείας
- Θα διερευνηθεί εάν ο τραγουδιστής είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και αν ήταν σε θέση να οδηγήσει
- Τα στοιχεία από την πρώτη έρευνα δείχνουν ότι το αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη κινούνταν με τουλάχιστον 100 χλμ την ώρα
- Στον εισαγγελέα το αίτημα της οικογένειας για ορισμό δικού της πραγματογνώμονα για τα αίτια του δυστυχήματος



Τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το τρομερό δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη και οδήγησε στον τραυματισμό των δυο νεαρών γυναικών που ήταν μαζί του προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με το bloko.gr η ασφαλιστική εταιρεία έχει ζητήσει να γίνει έρευνα στο αυτοκίνητο καθώς στο παρελθόν αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου είχαν παρουσιάσει προβλήματα που οδηγούσαν σε "κόλλημα" του γκαζιού.

Την ίδια ώρα ειδικοί της Mercedes θα εξετάσουν το όχημα για τυχόν προβλήματα.

Παράλληλα, πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως εάν ο Παντελής Παντελίδης και η γυναίκα που καθόταν στη θέση του συνοδηγού φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι οι ζώνες ήταν απλά "πατημένες", η ασφάλεια είχε δηλαδή τοποθετηθεί στη θέση της όμως ο τραγουδιστής και η συνοδηγός δεν φορούσαν τη ζώνη κανονικά αλλά καθόντουσαν πάνω της.





Ένα τρίτο στοιχείο που συνέτεινε στο μοιραίο ήταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Προς το παρόν ούτε αυτό έχει ξεκαθαρίσει. Θεωρείται δεδομένο ότι το αυτοκίνητο είχε ταχύτητα τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων την ώρα, ταχύτητα υπερβολική για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που δείχνουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να είχε υπερβεί ακόμη και τα 150 χλμ/ώρα γεγονός που ενισχύει τις υπόνοιες για "κόλλημα" στο γκάζι ή κάποιος άλλος παράγοντας που οδήγησε σε αυτή την τροχιά. Η άποψη για υψηλή ταχύτητα ενισχύεται από το γεγονός πως για να διανύσει το όχημα όλη αυτή την απόσταση μετά από την αρχική και αρκετά σφοδρή πρόσκρουση στο τσιμεντένιο τοιχίο, ώστε στη συνέχεια να συνεχίσει να κινείται, να καβαλήσει το τοιχίο και να ξυλώσει τις μεταλλικές μπάρες, οπωσδήποτε η ταχύτητά του δεν ήταν μικρή (σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ακινητοποιηθεί σε προγενέστερο σημείο).

Άνθρωποι από το φιλικό περιβάλλον του τραγουδιστή, μιλώντας στην Espresso, έλεγαν, μάλιστα, ότι από την πρώτη στιγμή ο Παντελής Παντελίδης είχε ενθουσιαστεί ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο τζιπ και είχε έρθει σε συμφωνία με τον φίλο του Αντώνη Ρέμο να το αγοράσει αντί 50.000 ευρώ.

"Μα τι το θέλεις αυτό το θηρίο;" τον είχε ρωτήσει μια γειτόνισσα των γονιών του στη Νέα Ιωνία όταν τον είχε συναντήσει. "Ασ' το, είναι μεγάλο, αλλά είναι τρέλα!" της είχε απαντήσει ο τραγουδιστής...



Το τέταρτο στοιχείο αφορά στη συντήρηση των μπαρών στο πλάι του δρόμου. Το σημείο είναι στη δικαιοδοσία του παλιού αεροδρομίου και όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον υπόλοιπο χώρο κάποια στοιχεία έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σίδερα στο πλάι ήταν παλιά και σκουριασμένα, έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν αλλαχθεί καθώς δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας. Αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα όταν το βαρύ όχημα βρήκε πάνω τους να κοπούν, να γίνουν κομμάτια και ουσιαστικά να κόψουν το αυτοκίνητο σκοτώνοντας τον τραγουδιστή και τραυματίζοντας σοβαρά τις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη έχει ζητήσει ήδη τον ορισμό δικού της πραγματογνώμονα, αλλά και ιατροδικαστή, κάτι που όμως δεν προβλέπεται και έτσι επιλέχθηκε η λύση της διαβίβασης του αιτήματος στον εισαγγελέα, ώστε αυτός ν' αποφασίσει.

(Πηγές: Newsit.gr, bloko.gr και εφημερίδα espresso)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου