3 Φεβ 2016

Σε κούρεμα 65% συμφώνησαν οι κλινικές για τις οφειλές της Ασπίς

Σε win – win συμφωνία ήλθαν οι ιδιωτικές κλινικές και η πάλαι ποτέ κραταιά Ασπίς Πρόνοια, συμφωνία βάσει της οποίας οι όποιες οφειλές της ανακληθείσας εταιρείας μηδενίσθηκαν με την καταβολή μέρους αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιωτικές κλινικές δέχθηκαν, προκειμένου να μην προσφύγουν στα δικαστήρια διεκδικώντας τα οφειλόμενα, να λάβουν το 35% των απλήρωτων τιμολογίων που είχαν εκδώσει σε ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια. Με το γενναίο αυτό κούρεμα ουσιαστικά έκλεισαν κάθε ανοικτό λογαριασμό με τον εκκαθαριστή της ασφαλιστικής, αποδεχόμενες την αδυναμία είσπραξης περισσότερων χρημάτων ακόμη και στην περίπτωση εκποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Πρόκειται για διαπραγμάτευση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν όλες οι ιδιωτικές κλινικές που είχαν στα χέρια τους απλήρωτα τιμολόγια.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι, οι ιδιωτικές κλινικές προηγήθηκαν έναντι των ασφαλισμένων σε ότι αφορά την είσπραξη των απαιτήσεών τους, όμως την ίδια στιγμή οι ίδιες δέχθηκαν να μην προσφύγουν στα δικαστήρια διεκδικώντας, όπως θα μπορούσαν να κάνουν, τα υπόλοιπα των τιμολογίων που είχαν εκδώσει από τους ασφαλισμένους.

Όσο για τους ασφαλισμένους, όπως έχει ήδη γράψει το iw, βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στο να εισπράξουν μέρος των ποσών που διεκδικούν από την Ασπίς Πρόνοια. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι με βάση τα διαθέσιμα της εταιρείας θα καλυφθούν μόλις στο περίπου 10% των διεκδικούμενων αποζημιώσεων.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

Σχετικά άρθρα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου