26 Ιαν 2016

Πότε θα δούμε στους δρόμους το αυτοκίνητο της Apple;

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως η Apple φιλοδοξεί να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο και μάλιστα έχει επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις της για την επίτευξη του στόχου της.
Όμως το project Titan φαίνεται πως είναι αρκετά απαιτητικό και επίπονο στη υλοποίηση του και μάλιστα ως φαίνεται κάνει τα υψηλόβαθμα στελέχη να εγκαταλείψουν το εν λόγω εγχείρημα. Μια σημαντική αποχώρηση ήταν αυτή του υπευθύνου εξέλιξης του προγράμματος, Zadesky, ο οποίος ανέφερε ότι αποχωρεί για προσωπικούς του λόγους. Βέβαια ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα των ηλεκτρονικών δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.
Άλλωστε επίσημα η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός δικού της αυτοκινήτου. Βέβαια αυτό που είναι γνωστό στο κόσμο της αυτοκίνησης, είναι πως η Apple και μάλιστα με την βοήθεια του Zadesky, έχει στελεχώσει μια ομάδα εξέλιξης που αποτελείται από μηχανολόγους, αλλά και επιστήμονες που ειδικεύονται στην κατασκευή μπαταριών, αλλά και στην ρομποτική. Μάλιστα έχει ακουστεί πως ο Zadesky είχε αποσπάσει στελέχη και από την Tesla, τα οποία ενσωμάτωσε στην δική του ομάδα.
Στόχος της Apple είναι το δικό της αυτοκίνητο να είναι έτοιμο προς παραγωγή το 2020. Άλλωστε ο ίδιος ο CEO της Apple Tim Cook είχε περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις της BMW στη Λειψία, όπου κατασκευάζεται το ηλεκτρικό μοντέλο της, το i3, ώστε να δει όλα τα στάδια κατασκευής του αυτοκινήτου. Όμως οι συνομιλίες της Apple με την BMW δεν απέδωσαν καρπούς, μιας και η Apple θέλει να εξελίξει μόνη της το αυτοκίνητό της κι από την άλλη η BMW δεν επιθυμεί να γίνει απλά ο προμηθευτής της Apple.

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου