16 Δεκ 2015

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ηλεκτρονική Ανάληψη Κινδύνων στον Κλάδο Ασφάλισης Οχημάτων

Η Υδρόγειος  αναβαθμίζοντας τη διαδικασία ανάληψης κινδύνων και έκδοσης ασφαλιστηρίων στον Κλάδο Ασφάλισης Οχημάτων, δημιούργησε και έθεσε στη διάθεση των συνεργατών της την ηλεκτρονική ανάληψη κινδύνων.

Η νέα εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, μέσα από μία αντικειμενική και αυτοματοποιημένη διαδικασία, να δημιουργεί αιτήσεις ασφάλισης για όλες τις χρήσεις του Κλάδου Οχημάτων και να τις μετατρέπει σε ασφαλιστήριο με αυτόματη, στις περισσότερες περιπτώσεις, έγκριση, σε λίγα λεπτά της ώρας. Με τον τρόπο αυτό ο συνεργάτης μπορεί να εκτυπώνει άμεσα το ασφαλιστήριο και να το παραδίδει στον ασφαλισμένο μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά έντυπα.


«Το ηλεκτρονικό underwriting εισάγει μία ακριβή, συστηματική, αναβαθμισμένη προσέγγιση στη διαδικασία της ανάληψης κινδύνων. Με τη χρήση του εξαλείφουμε τη γραφειοκρατία ενώ ο συνεργάτης μας εξοικονομεί χρόνο, μειώνει τα έξοδά του και μπορεί να εστιάσει με μεγαλύτερη έμφαση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους πελάτες του. Την ίδια στιγμή οι ασφαλισμένοι μας απολαμβάνουν ταχύτερη, πληρέστερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση» δηλώνει σχετικά ο κ. Κωνσταντίνος Λαπιδάκης, Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων της Υδρογείου.


Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από την
 Υδρόγειο, με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Ανάληψης Κινδύνων και Μηχανογράφησης. Έχει σχεδιασθεί με  γνώμονα τη φιλοσοφία της εταιρείας και τις ανάγκες του δικτύου των συνεργατών της ενώ, επιπλέον, ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Solvency II για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην ανάληψη κινδύνων.
Η Υδρόγειος έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση της ηλεκτρονικής ανάληψης κινδύνων και στους υπόλοιπους κλάδους ασφάλισης (περιουσία, αστική ευθύνη, προσωπικό ατύχημα, κτλ.), έργο που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου